Hatay'ın EXPO 2021 başvurusu

Hatay'ın EXPO 2021 başvurusu

Hatay Valisi Ata: - "EXPO 2021'in ilimizde gerçekleşmesi halinde bu etkinlik, kentimizin altyapı, ulaşım ağları ve misafir kapasitesinin artmasını teşvik edecek"

HATAY (AA) - Hatay Valisi Erdal Ata, EXPO 2021'in kentte gerçekleşmesi halinde, ilin altyapı, ulaşım ağları ve misafir kapasitesinin artmasını teşvik edeceğini söyledi.

Ata, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanları Ömer Faruk Çelebi ve Ayşen Çelenk’in aralarında bulunduğu EXPO heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, EXPO 2021'in kentte gerçekleşmesi için bir süre önce başvuruda bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesine bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında bir olimpiyat olan EXPO'nun ev sahibi şehrin markalaşması ve kalkınması için bir araç konumunda bulunduğuna işaret eden Ata, "EXPO 2021’in ilimizde gerçekleşmesi halinde bu etkinliğin, kentimizin altyapı, ulaşım ağları ve misafir kapasitesinin artmasını teşvik edecek. Hatay'ın dünyadaki tanınırlığının artmasına katkı yaparak küresel iş ve yatırım çevresini geliştirecek." diye konuştu.

Ata, Hatay'ın EXPO 2021 başvurusunun hayırlı olması temennisinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :