Hatay'daki FETÖ/PDY soruşturması

Hatay'daki FETÖ/PDY soruşturması

Tutuklu biri eski emniyet amiri diğeri eski emniyet müdürü 2 kişi hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi- İddianamede ifadesine yer verilen tanık örgütün polis kolejindeki yapıl

HATAY (AA) - Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu eski emniyet amiri ve emniyet müdürü hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, iddianamede örgütün polis kolejindeki yapılanmasına ilişkin bilgilere yer verildi.

Tutuklu eski Hatay Trafik Denetleme Şube Amiri A.A. ile eski Samandağ İlçe Emniyet Müdürü N.A. hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçuyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısınca hazırlanan ve şüpheliler hakkında 15 yıla kadar hapis istenen iddianame Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanıklarla ilgili bilgi sahibi olan kişinin beyanlarına da yer verildi.

Sanıklarla ilişkisi olan ve başka bir dosyadan yargılanan C.B, ifadesinde, 1988 yılında girdiği polis kolejindeki örgütün yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi.

Kolejdeki arkadaşları vasıtasıyla örgütün evlerine gidip gelmeye başladığını anlatan C.B, bu evlerde tanıştığı bazı kişilerin isimlerini verdi.

Evlere ilk başlarda kahvaltı yapmaya gittiklerini ardından oraların Fetullahçı yapıya ait evler olduğunu anladığını ifade eden C.B, şöyle devam etti:

"Bir gün arkadaşlarımla gezerken Üsküdar ilçesindeki bir eve gittik. Bu evde ben, Salim ve K.Y. vardı. Salim odada bulunan teybe bir kaset koydu. Kaseti 10 dakika kadar dinledik. Bu bir vaaz kasetiydi. 10 dakika sonra Salim bana gelerek 'Nasıl beğendin mi?' diye sorduğunda, 'Bu vaazı veren kim?' diye sordum, o da bana gülerek hiçbir şey söylemedi. Ben daha sonraları dinlediğimiz bu kasetteki kişinin Fetullah Gülen olduğunu öğrendim." dedi.

Örgütün polis kolejinde de etkin olduğunu aktaran C.B, şu ifadeleri kullandı:

"Sanki okul, Fetullahçı yapı tarafından çepeçevre kuşatılmıştı. Ben namaza başladıktan sonra okul idaresinin, sınıf komiserlerinin ve okulda bulunan arkadaşların tavırları bana karşı iyi yönde düzelmişti. Ben o gün şunu anladım ki ya onlardan olacaktım ya da hayat benim için çok zor olacaktı. Hatta o dönem okul müdürü olan O.K. Fetullahçı yapıdan olan bir kişidir. Bundan dolayı da Fetullahçı yapı o dönemde okulda hem etkili, hem de güçlü durumdaydı. Fetullahçı yapı benim gibi maddi durumu iyi olmayan ve ailesinden uzak olan kişilere hem kendilerini iyi göstererek hem de kendilerini güçlü hissettirerek bir şekilde yanlarına çekiyor, ister istemez siz de onlardan oluyorsunuz."

C.B, K.Y'nin bir keresinde, daha önce hiç gitmedikleri bir eve kahvaltı yapmak için kendisini götürdüğünü ve bu evde sınıf arkadaşları H.G, B.Ç, C.A, S.Ö, Salim adlı kişi ile bu dosyadan tutuklu olan A.A'nın da bulunduğunu anlatarak, burada terör örgütü elebaşı Gülen'in kasetlerini dinlediklerini aktardı.

K.Y'nin ve sohbetleri yapan kişilerin kendilerine "Burada olanları hiç kimseye anlatmayın, hiç kimsenin bilmesine gerek yok, okulda aranızda dahi konuşmayın" diyerek telkinlerde bulunduğunu anlatan C.B, "Biz de bundan dolayı hiç kimseye gittiğimiz yerleri ve yaptıklarımızı anlatmıyorduk." ifadesini kullandı.

C.B. ayrıca, tutuklu sanık N.A. ile de Malatya'ya tayin olduktan sonra oradaki sohbetlerde tanıştığını paylaştı.

İddianamede ayrıca, C.B'nin tutuklu sanıklar hakkındaki örgütle bağlantısına ilişkin beyanlarda bulunduğu ve yaptırılan teşhis tutanağında da her iki şüpheliyi kesin olarak teşhis ettiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :