Hatay'daki FETÖ/PDY davasında karar

Hatay'daki FETÖ/PDY davasında karar

Aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 3'ü tutuklu 14 sanıktan birine 9 yıl, dördüne 6 yıl 3 ay, ikisine 7 yıl 6 ay, etkin pişmanlıktan yararlanan bir sanığa da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi

HATAY (AA) - Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 3'ü tutuklu 14 sanıktan 8'i hapis cezasına çarptırıldı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Halil Hüseyin Akgül, Hakan Erden, İsmet Karagöz ile bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme savcısı mütalaasında sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ayrı ayrı cezalandırılmalarını istedi.

Son sözleri sorulan sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanıklardan İsmet Karagöz'e tutukluluğun devamıyla birlikte 9 yıl hapis cezası, hükümle birlikte tahliye edilen sanıklar Hakan Erden ile Halil Hüseyin Akgül'e ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Tutuksuz sanıklardan Uğur Alkaç, Hasan İnan, Haşim Alkan, İbrahim Paşaca'ya 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlıktan yararlanan Halil Tuncay'a da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası veren heyet, sanıklardan 6'sının da beraatine hükmetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :