Hatay'daki FETÖ/PDY davası

Hatay'daki FETÖ/PDY davası

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Türk asıllı ABD vatandaşının yargılanmasına devam edildi

HATAY (AA) - Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla hakkında dava açılan Türk asıllı ABD vatandaşının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Serkan Gölge, İskenderun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

ABD'nin Adana Konsolosluğundan gözlemciyle, avukat ve tanıkların hazır bulunduğu duruşmada, kimlik tespiti ve suçlamaların okunmasının ardından savunmaya geçildi.

NASA'da çalıştığını anlatan tutuklu sanık Gölge, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini istedi.

ABD'den Türkiye'ye izin için gelişini şubat ayında ayarladığını, dönüş yolunda gözaltına alınarak tutuklandığını belirten Gölge, "Bu yapıyla bir bağım olsa darbeden hemen sonra kaçardım. Ama benim bu yapıyla hiçbir ilgim olmadığı için kaçmamı gerektirecek bir durum da söz konusu değil." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Gölge'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Temmuz'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :