Hatay'da teşvik bölgesi değişikliği için imza kampanyası

Hatay'da teşvik bölgesi değişikliği için imza kampanyası

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kentin 5. teşvik bölgesi olması için "Hatay Halkı Hakkını İstiyor" isimli imza kampanyası başlattı- Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş:- "Şu anda şehrimiz 4. teşvik bölgesinde yer alıyor. Ancak biz 5. bölgeye geçmek istiyoruz.

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi, teşvikte 4. bölgede yer alan kentin 5. bölgeye alınması için "Hatay Halkı Hakkını İstiyor" isimli imza kampanyası başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrılmaz parçası olan Hatay'ın ülkenin gücüne güç kattığını belirtti.

Her sektörde ülkenin lokomotifi olan Hatay'ın son 6 yıldır ekonomik olarak zor günler geçirdiğini ifade eden Savaş, kentte resmi rakamlara göre 385 bin, kendi tahminlerine göre de 500 binden fazla Suriyelinin bulunduğunu kaydetti.

Kentin ekonomisini iyileştirmek için ulusal ve uluslararası her projeyi hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Savaş, şunları belirtti:

"Ekonomimizi iyileştirmek ve Hatay'ın sosyal dengesini revize etmek için EXPO'ya başvurduk ve 2021 yılında bu dev organizasyon şehrimizde yapılacak. Bunun dışında mutfağımızı herkes duysun ve gastronomi şehri olabilmemiz için UNESCO'ya başvurduk ve eylül ayında sonuçlanacak. Tarımımızı, turizmimizi geliştirerek üreticimizi ve esnafımızı kalkındıracağız. Bunların hepsi daha fazla yatırım demek. Şu anda şehrimiz 4. teşvik bölgesinde yer alıyor. Ancak biz 5. bölgeye geçmek istiyoruz. Bu da her yıl 10 milyar dolar yatırım, yaklaşık 12 bin kişiye iş imkanı demek. İşsizliğin yüzde 2 azalması, hane gelirinin yüzde 20 artması demek. İşte bizler tam da bunun için bu imza kampanyasıyla sesimizi devlet büyüklerine duyurmak istiyoruz. 15 ilçemizin her mahallesinde kapı kapı dolaşıp, kampanyamızı hemşehrilerimize anlatacağız. Hedefimiz en az 500 bin imza."

Savaş, başlattıkları imza kampanyasına herkesten destek beklediklerini kaydetti.









AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :