Hatay'da Suriyeli yetimlere moral için etkinlik

Hatay'da Suriyeli yetimlere moral için etkinlik

Antakya'daki kimsesiz Suriyeli çocuklar için eğlence programı düzenlendi

HATAY (AA) - Suriye Kültür ve İnsani Yardım Derneği tarafından, Antakya'daki kimsesiz Suriyeli çocuklara moral için eğlence programı düzenlendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HAT-MEK) Toplantı Salonu'ndaki program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Halep ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki savaş mağduru halk için dua edilen etkinlikte, Suriyeli çocuklar şarkı söyleyip şiirler okudu.

Ana sınıfı öğrencilerinin dans gösterisi yaptığı program sonunda, dernek yetkilileri tarafından 550 çocuğa okul çantası hediye edildi.

Dernek başkanı Muhammed Kindavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Savaş dolayısıyla kimsesiz kalan Suriyeli çocukların unutulmaması gerektiğini aktaran Kindavi, "Bu çocuklar, aileleri, köyleri olmasa da yaşamlarını sürdürüyor. Onlara, anne, baba, kardeş olmak için çalışıyoruz. Hem Suriye'deki savaşa dikkat çekmek hem de çocuklarımızın yüzünü güldürmek amacıyla böyle bir etkinlik yaptık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Antakya ve çevre ilçelerinden çok sayıda Suriyeli çocuğun katıldığı program, ilkokul öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro oyunuyla sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :