Hatay'da orman yangını

Hatay'da orman yangını

Suriye'de başlayıp Yayladağı sınırından ülkeye sıçrayan yangın, kontrol altına alındı- Türkmendağı'na yönelik saldırılar sonrası çıktığı tahmin edilen yangında, ilk belirlemelere göre 5 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü

HATAY (AA) - Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalında başlayan orman yangını, Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırından Türkiye'ye sıçradı.

Alınan bilgiye göre, Beşşar Esed rejimi gece saatlerinden itibaren Türkmendağı'na saldırı başlattı.

Aydınlatma fişeklerinin de kullanıldığı saldırılar sonrası, 3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Topraktutan ve Pulluyazı karakolları yakınlarında, Suriye topraklarındaki ormanlık alandan dumanlar yükseldi.

Alevler kısa sürede Yayladağı'ndaki Arfalı Çiftliği yakınlarında ormanlık alana sıçradı. Çok sayıda itfaiye aracı, arazöz ve iş makinesiyle müdahale edilen yangını söndürmek için çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

Bölgede soğutma çalışmaları 10 arazöz ve 4 iş makinesiyle sürdürülüyor. Hatay Büyükşehir ile Yayladağı belediyelerine ait itfaiye araçları da çalışmalara destek veriyor.

Öte yandan, Suriye tarafındaki bazı noktalarda, yangınların devam ettiği gözleniyor. Esed rejiminin sınır bölgelerindeki Türkmen köylerine yönelik saldırıları ise sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :