Hatay'da narenciye hasadı başladı

Hatay'da narenciye hasadı başladı

Dörtyol Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İnal:- "Bu sezon yaklaşık 500 bin ton ürün bekliyoruz"

HATAY (AA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde narenciye çiftçisi, Rusya'nın yaş sebze meyve ithalatına ilişkin kısıtlamaları kaldırmasının ardından hasada umutla başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 46 bin 500 dekarda mandalina, 25 bin 500 dekarda portakal, bin 200 dekar alanda greyfurt olmak üzere toplam 73 bin 300 dekarda narenciye üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Üreticilerin sezona umutla başladığını ifade eden İnal, bu sezon yaklaşık 500 bin ton ürün beklediklerini dile getirdi.

İnal, ilçeden yurt içinin yanı sıra yurt dışına da ürün gönderildiğini, bu nedenle ürünlerin hasadının dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi.

- Türkiye-Rusya ilişkileri

Dörtyol Turunçgil Üreticiler Birliği Başkanı Hacı Seçer de Türkiye ile Rusya arasında yeniden gelişen dostluğun narenciye üreticileriyle ihracatçılarını umutlandırdığını vurguladı.

Üretici Nedim Eser de hasada çok sevinçli başladıkları, Rusya ile ihracattaki sıkıntılarının giderilmesinin kendilerini umutlandırdığını belirtti.

Eser, son dönemlerde ihracatta büyük kayıplarının olduğunu, Rusya'ya kısıtlamaların kalkmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :