Hatay'da göçmen kaçakçılığı operasyonu

Hatay'da göçmen kaçakçılığı operasyonu

Antakya'da gerçekleştirilen iki operasyonda Suriye'den yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı tespit edilen 51 Suriyeli yakalandı- Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı

HATAY (AA) - Hatay'ın Antakya ilçesinde gerçekleştirilen iki operasyonda Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen 51 Suriyeli göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Saraykent Mahallesi'nde bir ikamete kapalı kasa bir kamyonetten Suriye uyruklu şahısların indirildiği bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şubesi ekipleri, söz konusu adrese operasyon düzenledi.

Yapılan incelemede 29 Suriyelinin Türkiye'ye yasa dışı yollarla girdiği belirlendi. Suriyeliler yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Hatay Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla Suriyeli H.İ, A.S, Y.Ş. ve A.S. ile Türk vatandaşı Ş.U, M.K. ve Y.Ç. gözaltına alındı.

Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilerin göçmen şahısların arasına karışmak suretiyle kendilerini gizlemeye çalıştıkları, göçmenlerin yakalanması durumunda kendilerinin ve kaçakçılık faaliyetini gerçekleştiren diğer şahısların kimliklerinin tespit edilmesini önlemek amacıyla göçmenlerin doğru ifade vermelerini engelledikleri ve tehdit ettikleri öne sürüldü.

Ekiplerin yine aynı mahalledeki bir başka ikamette yaptıkları operasyonda ise Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen 22 Suriyeli yakalandı.

Operasyonda göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen Suriye uyruklu H.H. ve H.İ. gözaltına alınırken, firar eden bir kişinin de aranmasına devam edildiği bildirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :