Hatay’da baraj patladı iddiası paniğe neden oldu! Bakan Kirişçi'den açıklama: Asılsız dezenformasyon

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız dezenformasyon olduğunu açıkladı. Baraj patladı iddialarının ardından yaşanan panik anı kameraya böyle yansıdı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "iddialar ASILSIZDIR" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da ekipler yeni bir cana ulaşmak için aralıksız çalışıyor.

Antakya ilçesinde ekiplerin çalıştığı esnada “baraj patladı” iddiası hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Ekipler çalışmalarını durdurup güvenli bir yere gitmek için harekete geçtiğinde gerçek ortaya çıktı. İddiasının asılsız olduğu polis ekipleri tarafından anons yapılarak duyuruldu, ekipler yeniden çalışmalarına devam etti.

Hatay’ın Antakya ilçesinde kurtarma ekiplerinin çalışması sırasında “baraj patladı” iddiası ekipleri panikletti. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) iddiaları yalanladı.

BAKAN KİRİŞCİ'DEN AÇIKLAMA: ASILSIZ

İddialar ilgili açıklama da Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den geldi, kurtarma ekiplerini ve vatandaşları panikleten Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Bakan Kirişci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddialar ASILSIZDIR. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir. Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yarın da Hatay'daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmî kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.