Hatay'a "Büyük İskender Müzesi"

Hatay'a "Büyük İskender Müzesi"

İskenderun Belediye Başkanı Dingil:- "İskenderun, Büyük İskender'in zaferini taçlandırdığı bir şehir. Dünyada ilk defa Büyük İskender Müzesi kurulacak"

HATAY (AA) - İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kente Büyük İskender Müzesi'nin yapılacağını söyledi. 

Dingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İskenderun'un gelişen bir merkez olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yeni üniversitemizi kurduk. Buraya öğrenciler gelecek. Hem İskenderun halkına hem de bu öğrencilere gezip görebilecekleri bir yer, yaşam alanı yapmamız gerekir. Biz de sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni İskenderun'u inşa ediyoruz. Büyük İskender, dünyaya mal olmuş bir isim. İskenderun’u çekim merkezi haline getirmemiz lazım. Nasıl Antakya’nın St. Pierre Kilisesi varsa bizim de Büyük İskender müzemiz olacak. İskenderun, Büyük İskender'in zaferini taçlandırdığı bir şehir. Dünyada ilk defa Büyük İskender Müzesi kurulacak. Her ülkeden insanlar ilçemize gelecek. En kısa zamanda İskenderun'da büyük değişim sağlayacağız."

Öte yandan, İngiltere'den Prof. Dr. Robin Lane Fox, İskender Müzesi'nin kurucu müdürü Dr. Angeliki Kottaridi ve asistanı Giannis Vasileiou müzenin inşa edileceği yerle ilgili incelemelerde bulundu. Heyete Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hatice Pamir, İskenderun Belediyesi Etüt Proje Müdürü Hanifi Yıldırım, proje ekibi ve Arkeolog Sergen Çirkin de katıldı. 

İskenderun Kaymakamlığı binası içerisinde yer alması planlanan müzenin, iki yılda tamamlanacağı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı