Hatay Arkeoloji Müzesinin ikinci bölümünde sona gelindi

Hatay Arkeoloji Müzesinin ikinci bölümünde sona gelindi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:"Açılışı yaklaştı. İnşallah Bakanımızın geldiğinde burayı açmış olacağız ve bu müze dünyanın en büyük mozaik müzesi olacak"

HATAY (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Arkeoloji Müzesinin ikinci bölümünün yakın zamanda hizmete gireceğini belirterek, "İnşallah Bakanımız geldiğinde burayı açmış olacağız ve bu müze dünyanın en büyük mozaik müzesi olacak." dedi.

Yayman, Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında beraberindeki bazı gazetecilere Hatay Arkeoloji Müzesini ziyaret etti.

Yayman, burada yaptığı açıklamada, müzenin dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olduğunu aktardı.

Hatay'ın da Türkiye'nin adeta açık hava müzesi olduğunu belirten Yayman, şunları belirtti:

"Hatay Arkeoloji Müzesini herkesin görmesini tavsiye ediyoruz. Burası Türkiye'nin gururu olan bir müzedir. Buradaki lahitler salonu, sikkeler salonu müzenin ikinci bölümünde açılacak. Açılışı yaklaştı. İnşallah Bakanımız geldiğinde burayı açmış olacağız ve bu müze dünyanın en büyük mozaik müzesi olacak."

Müzenin ikinci bölümündeki salonların fiilen bittiğini aktaran Yayman, açılış için geri sayıma başladıklarını söyledi.

Yayman, müzenin çok değerli eserlere ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, "Dünyanın en büyük mozaik müzesi burada olacak. 'Şuppiluliuma' zaten bizim müzemizin en önemli sembollerinden bir tanesidir. Biz şöyle diyoruz, o sosyal medyada fenomen olan replikle, (Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz muhteşem.)" ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :