Hastaneden bebek kaçırmaya karşı çipli önlem

Hastaneden bebek kaçırmaya karşı çipli önlem

Adana'da özel bir hastanede yeni doğan yoğun bakım servisinde bebeklerin el ve ayak bileklerine çip içeren plastik bantlar takılarak hastane dışına izinsiz çıkarılmasına karşı önlem alındı- Hastane Genel Direktörü Dr. İnal:- "Yeni doğan yoğun bakım servis

ADANA (AA) - Adana'da özel bir hastanede yeni doğan yoğun bakım servisinde bebeklerin hastane dışına izinsiz çıkarılmasını önlemek amacıyla çipli bilek bantı uygulaması hayata geçirildi.

Özel Medline Adana Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Pembe Kod" adlı projeyle yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi gören bebeklerin kaçırılmasını önlemek amacıyla el veya ayak bileklerine mikroçip içeren bantlar takılıyor.

Takılan bantlar sayesinde bebekler ilgili servis kapısından izinsiz çıkarıldığı anda güvenlik sistemine alarm ikazı veriliyor.

Hastane Genel Direktörü Dr. Musa İnal, kurumun bilgi işlem birimi tarafından geliştirilen projeyle yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan bebeklerin güvenliklerini en üst düzeyde sağlamaya başladıklarını belirterek, uygulamanın hasta güvenliği için çok önemli olduğunu ifade etti.

Kötü niyetli bir kişinin bebeği yeni doğan yoğun bakım servisinin kapısından çıkardığı andan itibaren güvenlik sisteminin alarm verdiğini anlatan İnal, şunları kaydetti.

"Yeni doğan yoğun bakım servisinde sesli ve ışıklı alarmla burada görevli hemşireler uyarılıyor. Hastanemizin özel güvenlik görevlileri de otomatik alarm sonucu harekete geçiyor. Hastanenin kapıları kapatılıyor, tüm giriş ve çıkışlar durduruluyor. İlgili birim sorumluları ve birkaç hastane yöneticisine de cep telefonu aracılığıyla aynı şekilde uyarı mesajı düşüyor. Bu sayede olası bebek kaçırma girişimi önlenmiş oluyor. Bu sistem sayesinde bir bebeğin izinsiz şekilde hastanemiz dışına çıkarılması mümkün değil."

Dr. İnal, takılan plastik aksamlı çipin bebeklerin sağlığı üzerinde hiçbir sakınca yaratmayacak nitelikte olduğunu da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı