Hastanede yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Hastanede yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Senaryo gereği yangın çıkan Turgut Özal Tıp Merkezinde, sivil savunma ve arama kurtarma ekipleri hastaları tahliye edip yangını söndürdü

MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde sivil savunma ve arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Turgut Özal Tıp Merkezi Sivil Savunma Birimi tarafından acil durumlar için yapılan tatbikatta, senaryo gereği, hastanede çıkan yangına müdahale için sivil savunma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Ekipler yangının çıktığı servisteki hastaları kısa sürede tahliye ederek, yangına müdahale etti.

Hastaların tahliye edilmesi ve yangının söndürülmesinin ardından personele, yangının çıktığı andan itibaren alınacak tedbirler, yapılacak müdahale ve yangın tüpünün kullanımıyla hastalarının tahliye edilmesi hakkında bilgiler verildi.

Tatbikata, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep Bentli, Turgut Özal Arama ve Kurtarma Ekibi, Malatya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi personeli Erkan Katırcı ve Hasan Vural, iş sağlığı uzmanları, servis doktorları ve hastane personeli katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turgut Özal Tıp Merkezi Sivil Savunma Amiri Taner Yiğit, yangın tatbikatının kurtarma çalışmalarındaki eksiklik ve aksaklıkları görmek, gidermek ve personelin becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, bu tür eğitimlerin süreceğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :