Hastanede 2 kez kalbi duran çocuk hayata döndürüldü

Hastanede 2 kez kalbi duran çocuk hayata döndürüldü

Aydın'ın Nazilli ilçesinde babasının tedavisi için gittiği hastanede 2 kez kalbi duran 4 yaşındaki çocuk, yapılan müdahalenin ardından hayata tutunmayı başardı

AYDIN (AA) - Aydın'ın Nazilli ilçesinde babasının tedavisi için gittiği hastanede 2 kez kalbi duran 4 yaşındaki çocuk, doktorların yaptığı müdahaleyle hayata döndürüldü.

Babası Haldun Özmen'in tedavisi için gittiği Nazilli Devlet Hastanesi kardiyoloji servisinde annesi ve babasıyla sıra bekleyen Hamza Özmen bir anda yere düştü. O esnada kardiyoloji servisinde bulunan kardiyoloji uzmanı Doktor Eyüp Akarca, kalbinin durduğu belirlenen Özmen'e müdahale ederek kalbi çalıştırdı. Doktor odasına alınmak istenen Özmen'in kalbi yeniden durdu. Doktor Akarca'nın müdahalesiyle Özmen ikinci kez hayata tutundu.

Doktorların kararı üzerine Nazilli Şehir Stadyumuna inen helikopter ambulans aracılığıyla Özmen, İzmir Ege Üniversitesi'ne kaldırıldı.

Doktor Akarca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük bir çocuğun yere düştüğünü fark etmesi üzerine onu yerden kaldırdığını bu sırada kalbinin durduğunu tespit ettiğini söyledi.

Bunun üzerine hemen elleriyle kalp masajı yaparak duran kalbi çalıştırdığını anlatan Akarca, "Ancak bir müddet sonra çocuğun kalbinin tekrar durmasının ardından kalbini yeniden çalıştırmayı başardım. Mavi kot uygulayarak küçük çocuğu acil servise götürdük. Çocukta bir ritm bozukluğu olabilir. Çocuğun ailesi ilk defa böyle bir olay ile karşılaşmışlar. Hemen karar vererek Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans helikopter ile küçük çocuğumuzu İzmir Ege Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümüne sevkini sağladık. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Mutluyum, sevinçliyim ve de şaşkınım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :