Hasret sona erdi! Erdoğan AK Parti'ye üye oldu

Hasret sona erdi! Erdoğan AK Parti'ye üye oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından üyeliğinden ayrıldığı, kurucusu olduğu AK Parti'ye yeniden üye oldu.

16 Nisan referandumunda kabul edilen anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının partili olabilmesinin önünün açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen törenle yeniden parti üyesi oldu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan üyelik beyannamesini imzaladı. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

İşte beklenen an sayın Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız bugün yuvaya tekrar dönüyor. Kendisine yol arkadaşlarım adına, bütün parti teşkilatım adına hoş geldiniz. Şeref verdiniz.

Herkese bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onları hayırla yadediyorum. Emekleri ile bu ülkeye hizmet eden bütün çalışanlarımızı kutluyorum. 1 Mayıs'ı bayram havasında geçirdik. 

Daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Bundan zerre kadar endişem yok. 

KENDİ KURDUĞUNUZ YUVANIZA HOŞGELDİNİZ

Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. Ülkeyi yönetenleri milletin ve siyasetin üstünde görme anlayışı artık sona ermiştir. Milletin adamı AK Parti'ye milletin tasvibi ile bugün dönüyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden aramızda görmekten grup olarak duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim. Kendi kurduğunuz yuvanıza tekrar hoş geldiniz. Ev sahibine hoş geldiniz demeye de ihtiyaç yok. Millete hizmet yolunda sefer çıktığımız 14 Ağustos 2001 tarihindeki kadar sevinçliyiz. 

Milletimiz Cumhurbaşkanımızın AK Parti'ye dönmesinin önündeki engeli tamamen kaldırmıştır. Millet partisini, lideri ile buluşturmuştur. Hayırlı olsun.

CUMHURBAŞKANIMIZI GENEL BAŞKAN ADAYI OLARAK TEKLİF EDECEĞİZ

21 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapmaya karar verdik. Yeni bir heyecan, yeni bir ümitle, yeni bir başlangıçla Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz."