Haşim Akten neden isyan etti

Haşim Akten neden isyan etti

“Doğduğumuz şehirde çeşitli sebep ve bahanelerle karşılaşıyoruz” diyen Haşim Akten, sorunlar aşılmadan Konya’da bir daha Gözyaşı Geceleri yapmayacağını söyledi

“Doğduğumuz şehirde çeşitli sebep ve bahanelerle karşılaşıyoruz” diyen Haşim Akten, sorunlar aşılmadan Konya’da bir daha Gözyaşı Geceleri yapmayacağını söyledi

Gözyaşı Geceleri’nin mimarı ve sanat yönetmeni Haşim Akten, günahların Allah’a açılmış isyan olduğunu söyleyerek bir veda konuşması yaptı. Dün gece gerçekleşen “Mahşer” isimli tiyatral oyunda katılımcılara seslenen Akten, “Salon problemi çözülmeden ve aşılmadan Konya’da bir daha Gözyaşı Geceleri yapmayacağım. Gözyaşı Geceleri her gittiğimiz şehirlerin ve ilçelerin girişlerinde arabalarla ve konvoylarla karşılanırken, kendi doğduğumuz şehirde çeşitli sebeplerle, çeşitli bahanelere sahne oluyor” dedi.

ALMAN HIRİSTİYANLARI BİLE SAHİPLENİYOR

Almanya’da hıristiyanların en yoğun olduğu eyaletlerde belediyelerin; ‘ülkemize kültürel zenginlik getirdiniz’ diyerek salonlarını kendilerine bedava açtıklarını ve üstelik bin avro kültürel etkinlik katkısında bulunduklarını kaydeden Akten, sözlerine şöyle devam etti: “Hassen eyaleti belediyesi bize salonlarını bedava açtı. Üstelik bir de ülkemize kültürel zenginlik getirdiniz bu sebeple kültürel katkı olarak size bin Avro katkı sağlamak isteriz” dediler. Biz bu katkıyı kabul etmedik. Biz burada salonların parasını veriyoruz, hiç kimseden medet ve minnet beklemiyoruz.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

25 yıldır halkla beraberim. Avrupa ve Türkiye’de gittiğimiz her yerde “Mevlanâ diyarından size selam getirdik” diyorum. Mevlâna; “Gel, gel, gel demiş dünyaya. Ne olursan ol, gel...” Konya ise kapılarını bize kapatıyor. Kendi doğduğumuz şehirde her taraftan problem yaşıyoruz. Bize ödül vermeleri gerekirken nelerle karşılaşıyoruz? Gözyaşı Geceleri ve benimle ilgili dedikodu yapanların hiç birine hakkımı helal etmiyorum. Gözyaşı’na sahip çıkan tek belediye başkanı olan Halil Ürün’e teşekkür ediyorum. Her yerde bizim etkili olmamızı istedi ve kapılarını açtı o zaman. Ama maalesef ona da engel oldular, yaptırmadılar, fırsat vermediler ve etrafını kuşattılar.


KERBELA İÇİN KONYA’YA GELMEK İSTERİZ

Yeni oyunumuz Kerbela ile Konya’ya tekrar gelmek isteriz. Şu an ufukta bir salon gözükmüyor. Beş ay önceden arıyoruz, erken diyorlar. Biz Avrupa’da salonları 1 yıl önceden tutuyoruz. Burada erken geldiniz diyorlar. Beş ay önce, üç ay önce aradığımız zaman diyorlar ki; çok erken. Bir ay önceden aradığımızda ise; ‘bizim bütün salonlarımız dolu, size vereceğimiz yerimiz yok’ diyorlar. Tabi bunların hepsi bahane.”


 “MAHŞER”E BÜYÜK İLGİ

Gündüz bin 500’e yakın, gece ise 800’ün üzerinde seyircinin izlediği “Mahşer” adlı programda ölüm ve ölümden sanraki mahşer hayatı; geçmişte kavimlerin helakından, günümüzde meydana gelen depremlerden, teröre kurban verilen şehitlerden hatırlatmalar yapılarak anlatıldı. Duygulu anların yaşandığı gecede; “Hayat binasının temelinin gençlik ve aile” olduğu, “şehitler ölmez” denilerek kahrolası ve acımasız terörle birlikte ahlaksızlık ve inançsızlık terörünün bitmesi temennisinde bulunuldu. Bu arada seyircilerden bazı gençlerin, Gözyaşı Geceleri’ne belediye salonlarının açılması için imza kampanyası başlattıkları görüldü.