Haşhaşileri anlatan tiyatro oyunu "Alamut" sahnelendi

Haşhaşileri anlatan tiyatro oyunu "Alamut" sahnelendi

İSTANBUL (AA) - Betül Odabaşı Törk'ün yazdığı, İstanbul Devlet Tiyatroları (İDT) Müdürü Zafer Kayaokay'ın yönettiği Haşhaşileri anlatan Alamut...

İSTANBUL (AA) - Betül Odabaşı Törk'ün yazdığı, İstanbul Devlet Tiyatroları (İDT) Müdürü Zafer Kayaokay'ın yönettiği Haşhaşileri anlatan Alamut adlı tiyatro oyunu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla tiyatroseverlerle buluştu.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde sahnelen oyunun yapım direktörlüğü ve sanat yönetmenliğini üstlenen Mustafa Odabaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oyunumuz bugün ilk kez sahnelendi. Heyecanlıyız. Oyunun temposu açısından bakıldığında, zamanla, üç dört oyun sonra tam anlamıyla oturacaktır. Her geçen gün seyircinin tepkilerinin daha iyi olacağını düşünüyorum." dedi.

Konunun her dönemin güncel konusu olduğuna dikkati çeken Odabaşı, her dönemde Hasan Sabbah gibi kitleleri kullanmaya çalışanların olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Herhangi bir dışarıya kapalı cemaat veya örgüt yapısında en üst tabakayla en alt tabakanın düşünceleri farklı aslında. Örgütü yönetenler başka bir şeye inanırken alt tabakadaki insanlar çok başka bir şeye inanıyorlar. Bugün Ortadoğu'da yaşadığımız şey de bunun bir benzeri. Bir insan cennete gidebileceği ümidiyle kendini patlatabiliyor."

Oyunun günümüze dokunan pek çok tarafı olduğunu söyleyen Odabaşı, örgüt yöneticileriyle ona inananlar arasındaki büyük farkı ortaya koymaya çalıştıklarını ve bunu da daha fazla kitlelerle buluşturmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Attila Olgaç, Başak Özel, Gürkan Güzeyhuz, Duygu Yürükçe, Fatih Altun, Cumhur Arat, Kemalettin Caymaz, Serhan Süsler, Dilara Aras, Ergin Düzgün, İbrahim Tül, Alper Atak, Özlem Olgun, Koray Kuru, Fatih Boyalı, Ali Suvacı, Halil İbrahim Babur, Fatih Boyalı, Koray Kuru ve Ali Suvacı'nın rol aldığı oyunun yapım direktörlüğü ve sanat yönetmenliğini Fatih Kılıç ve Mustafa Odabaşı üstlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :