Haşdi Şabi'nin "Musul'un güneyine takviye yaptığı" iddiası

Haşdi Şabi'nin "Musul'un güneyine takviye yaptığı" iddiası

NİNOVA (AA) - Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, Telafer'i kurtarma operasyonuna katılmak amacıyla, Musul'un güneyine takviye birlikler gönderdiği...

NİNOVA (AA) - Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, Telafer'i kurtarma operasyonuna katılmak amacıyla, Musul'un güneyine takviye birlikler gönderdiği iddia edildi.

Güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir emniyet yetkilisinden alınan bilgiye göre, Haşdi Şabi içinde yer alan Bedir ve Asaib Ehlilhak örgütlerine bağlı milisler, Telafer ilçesini DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna katılmak için iki günden bu yana kentin güneyine konuşlanıyor.

Yetkili, söz konusu milislerin, Telafer ilçesini ele geçirip "Şii Hilali'ni" tamamlama amacı taşıdığını öne sürerek, bu çerçevede 92. Tugay ve federal polislerin arasına sızdığını söyledi.

Haşdi Şabi'ye bağlı gruplardan Asaib Ehlilhak örgütü dün yaptığı açıklamada "Telafer ilçesini DEAŞ'tan kurtarma operasyonu görevinin kendilerine verildiğini" iddia etmişti.

İran'a yakınlığıyla bilinen milis gruplara bağlı militanların Bağdat, Tikrit ve Diyala'da Sünni bölgelerinde sivilleri kaçırma ve öldürme girişimlerinin yanı sıra kurtarılan bölgelere halkın dönmemesi için tehditte bulundukları biliniyor. Asaib Ehlilhak örgütünün, bu mezhepçi ve intikamcı yaklaşımından dolayı Musul operasyonuna katılmasından endişe ediliyor.

Milis güce bağlı Asaib Ehlilhak örgütü lideri Kays Hazali'nin bir süre önce yaptığı açıklamada, Musul operasyonunun oradaki Sünnileri kastederek Hazreti Hüseyin'in "düşmanlarından" intikam alma operasyonu olduğunu söylemesi, örgütün "Sünni sivillere" karşı intikam dolu duygular taşıdığını göstermesi şeklinde yorumlanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :