Hasat Şenliği gerçekleştirildi

Hasat Şenliği gerçekleştirildi

Geleneksel hale gelecek olan TürkTraktör Hasat Şenliği etkinliğinin ilki Şanlıurfa’da bölgenin önde gelen çiftçilerinin katıldığı özel bir etkinlikle kutlandı.

 

TürkTraktör Türkiye’nin tahıl üretiminin önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa’da Hasat Şenliği düzenleyerek Güneydoğu Anadolu’da bereketli başlayan hasat döneminde çiftçilerin yanında yer aldı. Şanlıurfa ve çevre bölgelerinden gelen çiftçilerin katıldığı şenlikte, yeni teknolojiyle donatılmış ekipmanların hasadı nasıl daha verimli hale getirdiği birlikte deneyimlendi. Şenliğin evsahipliğini yapan TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, uzun yıllardır farklı vesilelerle düzenledikleri saha etkinliklerinde çiftçileri ağırladıklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu tarz etkinliklerimiz özellikle çiftçilerimizle birebir temas içinde olmamızı sağlıyor ve çok samimi bir atmosferde geçmesi nedeniyle her iki taraf için de çok verimli oluyor. Biz her zaman çiftçilerimizin yanındayız ve onlarla omuz omuza çalışıyoruz. Bu yıl, yeni bir gelenek daha başlatarak; binbir emekle üretilen mahsulleri birlikte hasat etmek için Şanlıurfalı çiftçilerimiz ile bir araya geldik.” Gelenekselleşecek TürkTraktör Hasat Şenlikleri’ne, tahıl üretiminin önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa ile başladıklarını söyleyen İrfan Özdemir “Güneydoğu Anadolu’nun güzel şehirlerinden Şanlıurfa; Konya ve Ankara’dan sonra arpa üretiminde Türkiye’de 3. sırada yer alıyor. Güneydoğu Anadolu’da başlayan hasat mevsimi ile birlikte biz de çiftçilerimizin bütün yıl büyük bir sabırla bekledikleri hasadı gerçek bir şenliğe, bayrama dönüştürmek istedik. Öyle de oldu... Çiftçilerimizle birlikte bu güzel şenlikte biçerdöverlerimizi çalıştırdık ve ekinleri biçmeye başladık. Hasat işlemimiz sırasında kullandığımız, yenilikçi ve son teknolojiye sahip tarımsal ekipmanlarımızla çiftçilerimize işlerini nasıl kolaylaştırdığımızı; nasıl daha verimli hale getirdiğimizi deneyimlettik.”

Etkinlikte hasadı New Holland TC5.80 biçerdöver ile yaptıklarını ifade eden İrfan Özdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Çiftçilerimizin teveccühü ile Türkiye’de en çok satılan biçerdöver 2016 yılında da yine New Holland oldu. New Holland Şanlıurfa Bayimiz Şanıurfa Traktör’e ise bölgede gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda bizlere sağladıkları her türlü destek için ayrıca teşekkür ediyoruz. Hepimiz için hayırlı, bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi diliyoruz.” Hasat Şenliği sonrasında gerçekleşen “New Holland Tarım ve Teknoloji Road Show” etkinliğine de çiftçiler yoğun ilgi gösterdiler. New Holland ürünlerini bire bir deneyimletme yaklaşımını ile gerçekleşen etkinlikte bölge çiftlileri yerli üretim TürkTraktör markalı Mısır Hasat Tablaları ile buluştular.