Hasan Karakaya'dan Zaman gazetesi ile ilgili sorular

Hasan Karakaya'dan Zaman gazetesi ile ilgili sorular

Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, son günlerde mali durumu iyice bozulan Bank Asya’nın çöküşünden evvel Zaman Gazetesi’nin varlığına bakılması gerektiğini yazdı.

Karakaya, “Zaman gazetesinin tirajı, kazancı ve vergisi araştırıldı mı?” diye sordu.

Yazısındaki o bölüm şöyle:

"Herkes Bank Asya’nın durumunu konuşuyor, “battı mı-çıktı mı?” onu merak ediyor ve hatta; son günlerde, “rüya”(!)larda, hâşâ İmam-ı Azam Hazretleri görülüp, onun “Bank Asya’ya teslim edilmek üzere, altın dolu bir kese verdiği” yalanı yayılmaya çalışılıyor ama, bence “asıl konuşulması ve araştırılması gereken” kuruluş Zaman gazetesi olmalıdır!..

“Niye?” diyecek olursanız…

Efendim; Zaman gazetesi, kendi tirajını zaman zaman “900 bin küsur”, zaman zaman da “1 milyon küsur” olarak gösteriyor ve böylece “reklâm pastası”ndan da iyi bir pay alıyor!..

Hadi, “reklâm”larını geçelim de, “satış”tan elde ettiği kâr, benim kabaca hesabıma göre, “aylık 5 trilyon civarında” bir para olmalıdır!..

Bu “5 trilyonluk kâr”ın, devlete ödenmesi gereken “vergi” tutarı; en az “1 Trilyon”dur!.. Peki, Zaman gazetesi, bu “1 Trilyonluk vergi”yi ödüyor mu?..

Eğer ödemiyorsa, bu demektir ki; tirajı “şişirme bir tiraj”dır ve halkı aldatmaktadır!.. Bunu öğrenmenin bir başka yolu da; “ithal ettiği kâğıt miktarı”na bakmaktır!.. “Ne kadar kâğıt ithal ettiği ve ne kadar gazete bastığı” araştırılırsa, hem “tirajı” çıkar ortaya, hem de “kazancı!”

Bence, araştırmaya değer!"