Hasan Angı’dan Meral Akşener’e tepki: Konya ilk sandıkta cevabını verir

Hasan Angı’dan Meral Akşener’e tepki: Konya ilk sandıkta cevabını verir

Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meral Akşener’in Konya ve Tokat ile ilgili iddialarına sert tepki göstererek, “Konyalıları üzdüklerinin farkına varmalılar, bu çabalarla hiçbir yere varamayacaklarını bilmeliler. Bunu bilmiyorlarsa Konyalılar bu çaban

Meral Akşener’in Konya ile ilgili iddialarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Asılsız iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meral Akşener’e tepki göstererek kınadı.

Angı, "Bir takım haberlerle gündemi farklı mecraya götürmek isteyenler var. Konya’yı insanlar zikrederken çok daha dikkatli olmalılar. Konya hak etmediği şekilde, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında var olan güzelliklerini kenara bırakacak bir takım ithamlara maruz kalıyor. Bunu haberleştirirken olay farklı yönlere götürülmek istenecek ve olanın çok dışında sunumlara geçiyor. Konya, onların görmek istediği gibi bir yer değil. Konya tarihine, kültürüne devletine sahip çıkan bir şehir... Konya, devletimizin gözetiminde denetime açık bir yapısıyla ne gizli silahlı örgütlenmelere, ne de farklı çalıştaylara fırsat vermekte. " dedi.

"KONYA’YI KARALAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

"Bilimsel yapılan bir çalıştayın gündemini çok farklı sunma gayretleri ve bu haberleri yapanların niyetlerini ortaya koymakta" diyen Angı, "Kendilerini siyasi partinin yöneticisi, genel başkanı sıfatını kenara koymuşçasına Konya’nın hak etmediği şekilde suçlanacak şekle getirilmesinin kabul edilecek durumu yok. Bu çaba içinde olan herkesi kınıyoruz. Konya her türlü karalama ve iftira kampanyalarından uzak bir şehirdir. Bu şehrin kıymetini bilen bilir, bu şehrin güzelliklerinin farkındalar. Konya üzerinden gündemde olmaya çalışanlar bindikleri dalı kesmekte ve kendi siyasi hareketlerini zora sokmaktalar. Konyalı olarak Konya üzerine plan yapanların, planlarının boşa çıkacağını ifade etmek isterim. Konyalıları üzdüklerinin farkına varmalılar, bu çabalarla hiçbir yere varamayacaklarını bilmeliler. Bunu bilmiyorlarsa Konyalılar bu çabanın içinde olanlara gereken cevabı ilk sandıkta verir. Konya deyince üç değil 43 defa düşünmeliler. Konya’yı farklı göstermeye, Konya’yı karalamaya kimsenin gücü yetmez. Haksız ve mesnetsin bu tür sözler Konya’dan çok kendilerini yaralar. Varsa bilgi ortaya koysunlar. Yanlış yönlendirmelere kimse fırsat vermez." dedi.