Hartum Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

Hartum Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

Sudan'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Hartum Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı

HARTUM (AA) - Sudan'da geleneksel hale gelen Hartum Uluslararası Kitap Fuarı törenle açıldı.

Başkent Hartum'daki Burri Fuar alanında yapılan etkinliğin açılış törenine, Başbakan Hasan Bekri Salih, Kültür Bakanı Tayyib Hasan Bedevi, Mısır Kültür Bakanı Hilmi en-Nemnem, yayınevi sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Sudan Kültür Bakanı Bedevi, Afrika'da ilim ve bilimin gelişmesi için kitap köprüsü kurmak istediklerini söyledi.

Bedevi, köprü kurmak için bu tarz fuarların iyi bir fırsat olduğuna işaret ederek "Sudan, Arap Afrika ülkeleri arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. Bunu 13 yıldır kitaplar üzerinden de sağlamaya çalışıyoruz. Başarılı olduğumuza inanıyorum. Özellikle gençler ve üniversiteliler kitap fuarından yararlanmalıdır. Fikirlerinin gelişmesinde kitaplar onların en iyi dostlarıdır." dedi.

Fuarın yalnızca kültürel değil ekonomik katkısına da dikkati çeken Bedevi, "Birçok ülkeden yüzlerce yayınevi Sudan'a gelerek fuarımıza katıldı. Her yıl hem kitap hem de ziyaretçi sayısı artıyor. Şu an itibariyle, Afrika’nın en büyük kitap fuarlarından biri haline geldi." ifadelerini kullandı.

Bedevi, davetini kırmayıp açılışa katılan Mısırlı mevkidaşına da teşekkür ederek kitap fuarının Sudan ve Mısır halkları arasında kültür köprüsü kuracağını dile getirdi.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen fuara başta Sudan, Türkiye, Mısır, Ürdün, Suriye'den olmak üzere birçok ülkeden 300 yayınevi katılıyor.

Hartum Uluslararası Kitap Fuarı, 29 Ekim'e kadar ziyaretçi kabul edecek.

Fuarda kitapseverleri yöresel kıyafetleri giyen kabile dansçıları karşıladı. Davetlilerin büyük ilgi gösterdiği dansçılar, renkli görüntüler oluşturdu.

Açılış töreni öncesi gerçekleşen etkinliklerinde Sudanlı şairler şiirlerini okurken, sanatçılar da şarkılarını seslendirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :