Harry Potter'ın yazarı yeni yazdığı polisiye serisinde daha iddialı

Harry Potter'ın yazarı yeni yazdığı polisiye serisinde daha iddialı

JK Rowling'in Robert Galbraith takma adıyla yazdığı polisiye romanlar Harry Potter'dan daha uzun soluklu olacak

ANKARA (AA) - İngiliz yazar J.K. Rowling, yeni polisiye roman dizisinde Harry Potter serisinden daha iddialı olduğunu söyledi.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, dünya çapında 73 dile çevrilerek yarım milyara yakın satan fantastik seri Harry Potter'ın yazarı Rowling sözkonusu açıklamayı katıldığı bir yazarlık festivalinde  yaptı.

Rowling, Robert Galbraith takma adıyla yazdığı, Dedektif Cormoran Strike'ın maceralarını anlatan serisinin ikinci romanı  İpek Böceği'nin Sunday Times'ın çok satanlar listesinde zirveye çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, Dedektif Strike'ın yaşadığı sürece çözecek davası olacağı için serinin Harry Potter'dan daha uzun süreceğini belirtti. 

Açık uçlu yapısı nedeniyle suç romanlarının kendisini çektiğini kaydeden Rowling, bu nedenle dedektif romanları yazmayı, belli bir hikayesi olan Harry Potter tarzı kitaplar yazmaya tercih ettiğini söyledi.

Serinin geçen yıl basılan ilk kitabı "Guguk Kuşu" ilk üç ayda sadece 1500 adet satmıştı.  Roman, yazarın gerçek kimliğini açıklamasının ardından geçen 6 günde satışı 17 binin üzerine çıkmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı