Harmancık Mahallesi  Zübeyde Yerlikaya ile değişecek

Harmancık Mahallesi Zübeyde Yerlikaya ile değişecek

Harmancık Mahallesi Muhtar Adayı Zübeyde Yerlikaya, “Başka kadınlar olmak üzere mahallemde her kesime hizmet edeceğim. Özellikle ihtiyaç sahiplerine sahip çıkacağım ve kimseden mühür ücreti almayacağım' dedi

Harmancık Mahallesi Muhtar Adayı Zübeyde Yerlikaya, siyaset ile STK’lardaki kazandığı birikimler sayesinde  “Başka kadınlar olmak üzere mahallemde her kesime hizmet edeceğim. Özellikle ihtiyaç sahiplerine sahip çıkacağım ve kimseden mühür ücreti almayacağım” dedi.

zubeyde-yerlikaya-(1).jpeg

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Harmancık Mahallesi’ne muhtar adayı olan Zübeyde Yerlikaya, 9 bin kişinin yaşadığı mahallesine büyük hizmetler yapacağını ve ayrım gözetmeksizin vatandaşın arkasında duracağını söyledi. 30 yaşında evli ve iki çocuk annesi olan Muhtar Adayı Zübeyde Yerlikaya, aynı zamanda El sanatları eğitmeni. 1995 yılından bu yana Harmancık Mahallesinde ikamet eten Muhtar Adayı Yerlikaya, Osmanlı Eğitim Derneği İl Kadın Kolları Başkanı görevini yürütüyor. Bunların yanında birçok STK’da da aktif görevleri bulunuyor. Yerlikaya, uzun zamandan beri siyasette de farklı alanlarda aktif görevler yaptı.

zubeyde-yerlikaya-(2).jpg

HALKIN İÇİNDEN MAHALLENİN SORUNLARIN YAKINDAN BİLEN BİRİ

Harmancık Mahallesi Muhtar Adayı Zübeyde Yerlikaya, adaylığını açıkladıktan hemen sonra saha çalışmalarına başladı. Uzun zamandır mahallede ikamet etmesinin avantajıyla mahalle sorunlarıyla yakından ilgilenen Yerlikaya, saha çalışmalarında da mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dikkatle dinledi. Yaptığı saha çalışmalarında mahallede büyük eksikliklerin olduğunu tespit eden Muhtar Adayı Yerlikaya, “Genç, dinamik, adil, dürüst, azimli, halkın içinden mahallemizin sorunlarını yaşayan ve bilen biri olarak, sorunlara hızlıca çözüm üreteceğim. Bu anlayışla ve tecrübeli kadromla Harmancık Mahallesi’ne yeni bir vizyon katmak için muhtarlık görevine hazırım” dedi.

zubeyde-yerlikaya-(11).jpg

“KADINLAR LOKALİNİ MAHALLEMİZE KAZANDIRACAĞIM”

Harmancık Mahallesi Muhtar Adayı Zübeyde Yerlikaya, mahallenin ihtiyaçlarına göre birçok proje yapacağını, bunların başında da kadınlar için projeler olduğunun altını çizdi. İlk olarak mahalle sakinlerinin istek ve talepleri doğrultusunda projelere başlayacağını söyleyen Yerlikaya, “Şu an için ilk hedefimiz seçilmek. Mahallemizin şu anda bir sağlık ocağına ihtiyacı var. Bizim mahallenin kadınları kapalı kutu gibi. Hanımlarımız evlerde vakit geçirdikleri için sosyalleşemiyorlar.  O yüzden spor yapabileceğimiz, vakit geçirebileceğimiz bir Kadınlar Lokali istiyorlar. Seçimden sonra biraz belediyemizle beraber çalışıp bu konudaki projeyi hayata geçirmek istiyorum. Benim mahallemde kadına karşı kalıplaşmış bir düşünce vardı. Daha sonra dedim ki, ‘Bu kalıplaşmış düşünce yapısını kıralım ve Bismillah’  dedik başladık” diye konuştu.

zubeyde-yerlikaya-(2)-001.jpeg

“KADINLAR ARTIK İSTEK VE TALEPLERİNİ RAHATÇA SÖYLEYECEKLER”

Muhtar Adayı Zübeyde Yerlikaya, muhtar seçildiği takdirde mahallede birçok yeniliği ve değişimi başlatacağını dile getirdi. Kadınların sempatisini kazanarak onlara her zaman destek olacağını söyleyen Yerlikaya, “Saha tahmin ettiğimden daha güzel ve olumlu geçiyor. Kadınların sempatisini kazandım. Kadınlar tam destek sağlıyor. Bana göre kadın olmanın avantajları var.

zubeyde-yerlikaya-(24).jpg

Neden, benim mahallemdeki kadınlar muhtara gidip şikayetlerini ve taleplerini bire bir ifade edemiyorlar. İnşallah ben mahallemde muhtar seçilirsem birbirimizin sorunlarını hızlıca çözüm bulabileceğiz. Biraz da kadının fıtratından dolayı merhamet duygusu fazla. Görevimi hakkıyla yapabileceğimi düşünüyorum. Şu an benim mahallemde 9 tane aday var. 3 tanesi bayan diğerleri erkek. Mahalleli kime oy vereceğini çok iyi biliyor” dedi.

zubeyde-yerlikaya-(4).jpeg

“KADINLARIN EL EMEKLERİNE DEĞERLENDİRECEĞİM”

Yerlikaya, muhtar adaylığı sürecinde birçok kadınla görüştüğünü söyledi. Kadınların en çok ihtiyaç duyduğu konular arasında el emeklerini pazarlayacakları bir alanın eksikliği olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Kadınların el emeğini değerlendirebileceği park pazarları yapacağım. Kadınların bu işlerini hep takip edeceğim. Bunların yanında çocuk etkinlikleri gibi çalışmalar yapacağım” dedi.

zubeyde-yerlikaya-(25).jpg

“ÇOĞU KİŞİ REKLAM VE MAAŞ İÇİN ADAY OLUYOR”

Kadın muhtar adayı Zübeyde Yerlikaya, hizmetlerini sırasıyla anlatmaya devam etti. Türkiye’de çoğu muhtar adayının reklam ve maaş için aday olduğunun altını çizen Yerlikaya, kendisinin bu işi tam anlamıyla hizmet vererek yapacağını dile getirdi. Yine  birçok muhtar adayının gerçekten muhtarlık yapmak için aday olduğunu belirten Yerlikaya, kendisinin de gerçekten muhtarlık yapmak için aday olduğunu söyledi. Mahalle sakinlerine seslenen Muhtar Adayı Yerlikaya, “Onlara gerçekten hizmet edeceğim için beni seçmelerini istiyorum. Ayrıca dernek başkanlığı da yapıyorum. Şu anda mahallemizin 9 bin nüfusu 6 bin 40 seçmeni var. Çok büyük bir mahalleye hitap ediyoruz. İşimi hakkıyla yaptığım zaman zorlukların üstesinden geleceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

zubeyde-yerlikaya-(16).jpg

“MÜHÜR ÜCRETİ ALMAYACAĞIM”

Muhtar Adayı Yerlikaya, mahalle sakinlerini tüm istek ve taleplerini karşılaya çalışarak muhtarlık görevini icra edeceğinin altını çizdi. Türkiye’de birçok mahallede muhtar mührü ücreti alındığını, aynı zamanda bazı muhtarlarında mühür ücreti almadığının altını çizen Yerlikaya, “Şuan ben mühür ücreti almayı düşünmüyorum. Ve bu sözü de herkese veriyorum” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA DURACAĞIM”

Mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacağını, aynı zamanda birçok sorunu mahalleli ile birlikte çözeceğini yineleyen Muhtar Adayı Yerlikaya, en büyük projelerden birinin de ihtiyaç sahibi mahalle sakinlerinin her zaman arkasında duracağını belirtti. Veren elin alan eli görmeyeceği bir sistemle çalışacağını dile getiren Yerlikaya, “Mahallemde ihtiyaç sahibi çok insan var ve bunlar devletin imkanlarından faydalanamıyor. Ben daha adaletli bir sosyal yardım faaliyeti yürütmeyi düşünüyorum. Ben 1995 yılından beri Harmancık Mahallesi’nde ikamet ediyorum. STK’larda görev yapmaktayım. Mesleğim el sanatları eğitmenliğidir. Ben bayanların desteğini istiyorum ve bayanlarla çalışmak istiyorum. Ben maaş alıp oturmak istemiyorum. Mahalleliyle iç içe olmak istiyorum. Asla yapamayacağım vaatlerde bulunmuyorum. Mahallemin neye ihtiyacı varsa o doğrultuda çalışmayı planlıyorum” dedi.

zubeyde-yerlikaya-(21).jpg

“HEP BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİNADAYIM”

Mahalle muhtarlığı işinin belediye başkanlığı işiyle benzer olduğunu söyleyen Yerlikaya, muhtar olduğu takdirde birçok yeniliği mahalleye kazandıracağını söyledi. Özellikle mahallenin sorunlarını birlikte çözeceklerini söyleyen Yerlikaya, “Parti, din, dil, cinsiyet ayrımı yapmadan yaşadığınız mahallede söz sahibi olmak, daha yaşanılabilir bir mahalleyi birlikte yaratmak, bu amaç doğrultusunda bir meclis oluşturmak ve mahalle ile ilgili bütün kararları bu meclis aracılığıyla almak, yani mahallemizi hep birlikte yönetmek için adayım.  Kuracağımız iletişim hattı ile 24 saat ulaşılabilir, şeffaf ve hesap veren bir mahalle yönetimi oluşturacağım” diyerek konuştu.

YAŞANABİLİR BİR MAHALLE OLACAK

Kadın olmanın en büyük avantajlarından birinin temizlik, sağlıklı hayatın öncüsü olduğunu söyleyen Yerlikaya, mahallede en başta temizlik ve çevre bakımına önem göstereceğini söyledi. Yerlikaya, Harmancık Mahallesini en güzel ve temiz mahallelerden birisin yapacağını söyleyerek, “Çevre temizliği, yolların bakımı, çöplerin düzenli toplanması, sokak ve park aydınlatmaları gibi hepimizin ortak yaşamını ilgilendiren konularda mahalle halkı ve esnafımızın sıkıntılarını yerel yönetimlere en hızlı sekide ulaştıracağım” dedi.

zubeyde-yerlikaya-(3).jpeg

GÜÇLÜ KADRO MUTLU MAHALLE

Harmancık Mahallesi Muhtar Adayı Zübeyde Yerlikaya, mahallede güçlü bir yönetim oluşturacağını da söyledi. Mahalle sakinlerinin tüm istek ve taleplerine cevap vereceğini söyleyen Yerlikaya, güçlü kadrosuyla mahalle sakinlerinin mutlu bir yaşam süreceğinin de altını çizdi.

 

Harmancık Mahallesi Muhtar Adayı Zübeyde Yerlikaya’nın aza adayları şu şekilde

Kasım Yerlikaya

Ömer Cebeci

Emre Korkmaz

Elmas Altıntaş

Mevlüt Karabulut

Mehmet Yüksel

Hasan Atıcı

Erol Türk

 

Etiketler :