Harçlıklarıyla motorlu araç ürettiler

Harçlıklarıyla motorlu araç ürettiler

AKÜ Çay Meslek Yüksekokulu öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıklarıyla hurdalıklardan aldıkları malzemelerden motorlu dört mini araç üretti- Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Demir:- "Öğrencilerimiz atıl vaziyetteki malzemelerle kendi tasarımlarını ortay

AFYONKARAHİSAR (AA) - ÖZKAN BEYER - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksekokulu öğrencileri, harçlıklarını birleştirerek hurdalıklardan aldıkları malzemelerden motorlu 4 mini araç yaptı. 

Yüksekokulun Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğretmenleri, öğrencilerinden hurdalıklardan toplanılması koşuluyla prototip motorlu araç yapılması istedi.

Bölüm öğrencileri kurdukları gruplarla, hurdalıklardan malzeme toplamaya başladı. Burslarından arttırdıkları paralarla, gerekli malzemeleri toplayan öğrenciler, her bir aracı 6 ayda tamamladı. 

Okulun Müdürü Doç. Dr. Celal Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçların her bir parçasının başka bir araca ait olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

"Çocuklar, hurdalardan araç üretiyorlar. Bizler istesek yeni malzemeler alabiliriz ama bunu bilerek yapmıyoruz. Öğrencilerimiz atıl vaziyetteki malzemelerle kendi tasarımlarını ortaya çıkarıyorlar. Öğrenciler, daha sonra bu araçları yürütmeyi öğreniyorlar. Öğrenciler her türlü malzemeyi değerlendirdi. Bir motorun nasıl çalıştığını hareket ettiğini öğreniyorlar. Okuldaki araçların malzemelerini görüyorlar ama bir de bunu kendi tasarladıkları araçlara yerleştirerek görüyorlar. Bu, öğrencilere cesaret kazandırıyor. Bu çalışmalar, öğrencilerin gelişimine kesinlikle katkı sağlıyor. Ayrıca bu araçlardan biri, güneş enerjisi çalışması için gerekli çalışmalar yapılıyor."

- "Türk malı araçlar yapabiliriz"

Öğrencilerden Mert Avcı, kendi imkanlarıyla yaptıkları aracın 4 ileri, bir geri vitese sahip olduğunu ve yapımının 6-7 ay sürdüğünü aktardı.

Desteklenmeleri durumunda yerli otomobil yapabileceklerine inandıklarını aktaran Avcı, "Bu aracı, kendi bütçemizle yaptık. Eğer bu bütçe biraz daha aşabilirse gayet güzel Türk malı araçlar yapabiliriz" dedi.

Çalışmada yer alan öğrencilerden Bünyamin Arısoy  da kendi gelirleriyle aracı tamamladıklarına değinerek, "Koltuk, motor ve camları olmak üzere aracın her şeyini hurdalıklardan aldık. En kötüsünün en iyisini çıkarmaya çalıştık. İmkanlar tanındığı takdirde bunların daha güzelini yapabilme imkanımız var" diye konuştu.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı