Hanımeli Çarşısı Projesi

Hanımeli Çarşısı Projesi

SİVAS (AA) - Sivas’ta ev kadınlarının üretime ve ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Belediye Başkanı Sami Aydın'ın girişimiyle açılan Hanımeli...

SİVAS (AA) - Sivas’ta ev kadınlarının üretime ve ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Belediye Başkanı Sami Aydın'ın girişimiyle açılan Hanımeli Çarşısı, ev hanımlarının ürettikleri ürünleri paraya çevirmelerine olanak sağlıyor.

Sivas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Sami Aydın, Hanımeli Çarşısını ziyaret etti.

Aydın, ülke genelinde iş ihtiyacı duyan, üretime katkı yapmak isteyen ev hanımlarının, el emeği göz nuru olan ürünleri pazarladığı ve bu konuda örnek bir proje olan Hanımeli Çarşısı'nın üretici ile alıcıyı nezih bir ortamda buluşturduğunu belirtti.

Ev hanımlarının belediye tarafından Hanımlar Kültür Merkezleri’nde açılan kurslarda hem meslek sahibi olduklarını hem de üretilen ürünleri bu çarşıda satarak para kazandıklarını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

“Bizim çok önemsediğimiz bir proje. Yeni bir atılım, yeni bir açılım yapmayı arzu ediyoruz. Burada gördüğünüz ürünlerin tamamı, herhangi bir yerden alınıp burada pazarlanan ürünler değil. Bu ürünler Sivas’taki ev hanımlarının kendi evlerinde el emeği göz nuru ürettiği ürünler. Mesela bir şapka yapıyor ve bize getiriyor, fiyatını belirliyor. Biz Hanımeli Çarşımızda bu ürünleri satıyoruz. Bu arkadaşlarımızın her birinin banka hesaplarına ürünlerin karşılığını aktarıyoruz. Diğer vatandaşlarımızda el emeği ürünlere ulaşabilecekleri bir merkeze gelip o ürünleri alma imkanına kavuşuyor. Burada asıl hedef bir şeyler üretmek ve ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen ama dışarda çalışma durumu olmayan hanım kardeşlerimiz kendi evlerinde ürettikleri ürünleri müşteri aramaksızın direk bize getirip paraya çevirmeleri."

Sivas’ta el sanatlarının daha güçlenip yaşamasını gerektiğini vurgulayan Aydın, “Onun içinde esnaf konumunda olan, hatta isterse evinde bir şeyler üreten veya farklı yerlerde dükkanı olan arkadaşlarımız da belirli sayıda numuneleri burada sergilemek üzere bize bıraktıkları takdirde biz de onların adına satışlarını yaparız. İnşallah yeni yapacağımız çalışmalarla beraber burası daha etkili bir hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :