Hançerli: Karatay’a vefa borcumu ödedim

Hançerli: Karatay’a vefa borcumu ödedim

31 Mart Yerel Seçimlerinde aday gösterilmeyen AK Partili Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

15 yıldır Karatay Belediye Başkanlığı yapan Hançerli, “3. Dönem sonunda vatandaşta yapılan memnuniyet anketinde Karatay yine zirvede. Karatay’ın istikbalini ileride göreceksiniz. Karatay daha da ileriye gidecek. Karatay’a olan vefa borcumu ödedim” dedi

Görev süresi boyunca yaptıkları yatırımlarla Karatay’a çağ atlattıklarını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “3. Dönem sonunda vatandaşta yapılan memnuniyet anketinde Karatay yine zirvede. Belki siyasetin içinden gelmediğimizden ve bilmediğimizden 70 milyon liralık Şehir Parkı’nın açılışını yapmadık biz. İki tane yüzme havuzuna da açılış yapmadık. Ama Şehir Parkı’na yılda bir milyon insan geliyorsa, bununda 3’te 2’si Karatay dışından geliyorsa, takdiri vatandaşa bırakıyorum. Yıl 2004, siyasete en uzak olan insanlardan bir tanesi siyasete giriyor. Bundan sonrada ne yapacağını bilmeyerek, bir ekibi de olmadan, tek başına yollara düşüyor. Bugünkü durumlara ve konuma geliyor. Devlet memurluğunda hizmet ettiğimiz, devletin farklı kademelerinde 20 yıla yakın hizmetimiz var idi. Ama Hz. Hadimi’nin orada yaptığımız çalışma bizi Hz. Mevlana’nın diyarına getirdi.  Burada da ast olan Hz. Mevlana’nın diyarında görev yapmak o kadar kolay ki, burada hoşgörü var” dedi.

img_9106-004.jpg

“KARATAY İLKLERİN BELEDİYESİ”

Karatay Belediyesi’nin 2018 yılında 1 milyon 150 bin metrekare asfalt döktüğü belirten Hançerli, “1989 yılında belediyeler ayrılırken ki Karatay’ın durumunu siz bizden iyi bilirsiniz. O sene dönemin belediye başkanı Ahmet Öksüz tarafından Karatay’a 80 bin metrekare asfalt dökülmüş. Ondan önce de her sene 25-30 bin metre kare asfalt dökülmüş. Belediyelerin ayrılması ile birlikte bu rakam 300-400 bin metrekareye çıkmış. Bize bu rakamlar o kadar küçük geliyor ki, geçen sene bir milyon 150 bin metrekare asfalt dökmüşüz. Karatay, ilklerin belediyesi. Asker maaşını veren, nakdi yardım yapan, sosyal yardım yapan biz varız. Aksettirmeyi beceremedik, beceremiyoruz, beceremeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek diyorlar ya, bunun için 1989 yılındaki Karatay Belediyesi’nin mali, idari, fiziki ve sosyal yapısını bir terazinin kefesine koyduk. Geçmişte hizmet eden belediye başkanlarımıza da bu vesileyle müteşekkirim” diye konuştu.

“KREDİ VE FONA EL KALDRITMADIK”

Karatay Belediyesi Meclisi’nde 15 yıl içerisinde fona ve krediye el kaldırtmadıklarını söyleyen Hançerli,  “Bir zamanlar Fen İşleri Müdürlüğü de yaptım. Ama iktidar kendinizde olmadığı anda Ankara’da kahve içecek yer bulamıyorsunuz. Bazı şeyler kendiliğinden olmuyor. Hastane ve adliye kendiliğinden konmadı mesela Karatay’a. Raylı sistem oraya kendiliğinden gelmedi. Onlarca sağlık ocağı yaptık. 2 sene önce ettiğim duada bir de cami yapma fırsatı istemiştim. Bu sene de elhamdülillah cami yaptık. Bazıları bu işin konuşmasını yapsa bile biz icraatını yaptık. Fon ve kredi kullanmadım ama yaptığımız işleri, kredi kullanan belediyelerle aynı kalitede yaptık. Belediyecilik, kişi başı yapmış olduğun harcamadır. Bütçe değildir. Eğer Karatay Belediyesi, fon kullanmadan kişi başı 700 liranın üzerinde harcama yaptıysa bu iyi bir şeydir” şeklinde konuştu.

img_9125-002.jpg

Karatay asıl sıkıntısının kentsel dönüşüm olduğuna değinen Hançerli, “Karatay’ın her şeyi var da özünde bir sıkıntı var. Bu özü de; iki katlı ve tek katlı kerpiç evler. Bir buçuk yıl gizli çalışma yaptık. Kendi personelimizden 3-4 kişi haricinde kimse duymadı. Bir imar çalışması yaptık. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve İl Başkanımızla konuştuk. Niyetimiz, birileri hemşerimizin elindeki arsayı almasın. Şimdi hamdolsun Karatay’ın eski çehresi tamamen kalkacak. İnşaat sektöründeki ufak sıkıntılar olmasaydı, çevre yolu içerisinde 3 seneye kadar eski bir ev bulamazdınız” dedi.

“BORCU OLMAYAN BELEDİYEYİZ, KENARDA PARAMIZ VAR” 

Karatay Belediyesi’nin, borcu olmayan ve kenarda da biraz parası olan bir belediye olduğunu ifade eden Hançerli, “Türkiye’de tekiz. Taşrada en iyi çalışan belediyelerden biri biziz. Daha belediyeler yasası çıkmadan önce, biz oraların işini bitirdik. İnsanları icraatlarınız ile değil, davranışlarınız ile memnun edersiniz. Biz laf değil icraat yaptık. Karatay’ı alıp bir yerlere götürmek aslolandır. Ancak Karatay’ın nüfusu her sene 7 bin kişi artıyor. Bilinçli ve estetik bir şekilde artıyor. Bizim görevlerimiz belli. Yeni gelen kardeşimize devir teslimi yapacağız. Karatay’da bu berekette var. Gelen arkadaş uzun süre kalıyor” diye konuştu.

img_9134-001.jpg

“VEFA BORCUMU ÖDEDİM”

Karatay’a olan vefa borcunu ödediğini söyleyen Hançerli, “2004 yılında aday olduk ve yüzde 64,7 oy aldık. Ben almadım; teşkilatımız ve partimiz aldı, vatandaşımız teveccüh gösterdi. İkinci dönemde yüzde 68,2, üçüncü dönemde yüzde 76,6 oy aldık. Yüzde 76,6 oy aldığımız sene isteseydik yüzde 86,6 oy alırdık. Ancak bir taraftan vatandaşın desteğini alırken bir taraftan da bazı şeylerden ödün vermedik biz. Herkese adaletti davrandığın sürece hiçbir problem olmuyor. Vatandaşlarımızla iletişimimizi iyi kurduk. Karatay’ın istikbalini; çevre yolu, kaplıcası ve sanayi alanları ile göreceksiniz. Karatay, daha da ileriye İnşallah gidecek. Karatay’a olan vefa borcumu İnşallah ödedim” diyerek sözlerine son verdi.

31 MART’TAN SONRA KRAVATI ÇIKARIYORUM

Başkan Hançerli, kendisine en çok Başkanlık görevinden sonra hangi görev alacağının sorulduğunu söyleyerek, artık dinlemeye geçeceğini kravat takmayı bırakacağını dile getirdi. Başkanlık yaptığı dönemlerde gurur verici yatırımlar yaptığına değinen Hançerli, “3 dönemdir yaptığım Karatay Belediye Başkanlığı görevim 31 mart’ta son buluyor. Burada benimle çalışan herkese teşekkür ediyorum. 15 yılda Karatay’a büyük hizmetler yaptık. Bunun arkasında ekibimiz ve partimiz bulunuyor. Fakat ben artık yeni dönemde dinlenmeye geçeğim ve kravat takmayacağım. Ancak partim bana bir görev verirse bu başka. Şu an için bir görev beklemiyorum ve dinlenmek benim için de iyi olacak” dedi.

Etiketler :