Hamzaçebi taksicilerin sorunlarını dinledi

Hamzaçebi taksicilerin sorunlarını dinledi

CHP İstanbul Milletvekili Hamzaçebi, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nı ziyaret ederek, taksi esnafının şikayetlerini dinledi

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Taksiciler Esnaf Odasını (İTEO) ziyaret ederek, taksi esnafının sorunlarını dinledi.

İTEO'nun Kağıthane'deki binasını ziyaret eden CHP Milletvekili Hamzaçebi'yi, İTEO Başkanvekili Veli Yurt karşıladı. Hamzaçebi, ziyaretin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, Kağıthane'de bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nda yaptığı açıklamada, taksicilerin en büyük sorununun akıllı telefon uygulaması üzerinden Taksi hizmeti veren "Uber" olduğunu söyledi.

Hamzaçebi, "Taksici esnafı dediğimiz zaman çok büyük bir kitleden bahsediyoruz. İstanbul'da 17 bin 395 taksici esnafı var. Türkiye'de bu sayı 75 bindir. 75 bin takside 225 bin kişi çalışıyor. Bu da yaklaşık 1 milyonluk nüfusun geçimini bu alandan sağlaması demektir. Özellikle İstanbul'daki taksi pazarına küreselleşmenin şirketleri hakim olmak istiyor. Esnaf odası başkan vekili, bunu küresel korsan olarak isimlendirdi. Küresel hırsız, diyebiliriz, her şey diyebiliriz. Teknolojiyi kullanarak internet üzerinden oluşturulan ağ sayesinde ticari taksiler dışında bir taşıma ağı oluşmuş durumda." dedi

İstanbul'da Uber adlı taşımacılık sisteminde çalışan 5 bin araç olduğunu belirten Hamzaçebi, "Ödemeler kartla yapıldığı için bunun vergi sistemi açısından ne olduğu meçhul. Vergi ödeyip ödemedikleri bilinmiyor. Şirketler de yurt dışında olduğu için burada vergisiz bir alan söz konusu." iddiasında bulundu.

Hamzaçebi, taksi plakalarının devrinden dolayı vergi cezası uygulanan taksiciler için CHP olarak TBMM'de gerekli yasal çalışmaları yapacakları sözünü verdi.

Konuşmaların ardından, İTEO Başkan Vekili Veli Yurt, Akif Hamzaçebi'ye model taksi hediye etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :