Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın modernizasyonu

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın modernizasyonu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Türkiye'nin kapıları Türkiye'ye dar geliyor. İşte bu yüzden sınır kapılarımızı genişletme, kapasitelerini artırma kararı verdik. Buna ilk olarak Sarp'tan başladık, Hamzabeyli ile devam ediyoruz"

EDİRNE (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’nin kapıları Türkiye'ye dar geliyor. İşte bu yüzden sınır kapılarımızı genişletme, kapasitelerini artırma kararı verdik. Buna ilk olarak Sarp’tan başladık, Hamzabeyli ile devam ediyoruz." dedi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın modernizasyonuna ilişkin temel atma töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, kapının kapasitesinin artırılacağını anlattı.

Hisarcıklıoğlu, "Gördük ki Hamzabeyli artık Edirne’ye, Trakya’ya ve ülkemize yetmiyor. Türkiye’nin kapıları Türkiye’ye dar geliyor. İşte bu yüzden sınır kapılarımızı genişletme, kapasitelerini artırma kararı verdik. Buna ilk olarak Sarp’tan başladık. Hamzabeyli ile devam ediyoruz. Bize bu cesareti, vizyonu kazandıran kişi de kıymetli bakanımız, camiamızın ağabeyi Bülent Tüfenkci’dir. Tüm bu yatırımlar sayın bakanımızın liderlik etmesi sayesinde mümkün oldu. Sağ olsun, bizi kırmadı, bugün de yine bizimle birlikte. Sayın Bakanımız, müthiş bir tempoyla çalışıyor, her sıkıntımıza bizimle birlikte çözüm arıyor." diye konuştu.

Modernizasyonu yapılan sınır kapılarında işlem hacminin arttığını beklemelerin azaldığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün burada temelini atacağımız Hamzabeyli gibi Sarp sınır kapımızda da genişletme işlemlerine başladık. Modernize ettiğimiz sınır kapılarında saatler süren beklemeler dakikalara indi. Kilometreleri bulan araç kuyruklarının önüne geçtik. Araç ve yolcu geçiş süreleri 4 kat hızlandı. Yılda, 5 milyon tıra ve araca, 16 milyonun üzerinde yolcuya hizmet veriyoruz artık. Bütün bunları yapmak için, TOBB ve oda, borsa camiası olarak tam 880 milyon liralık yatırım yaptık. Yani devletimizi 880 milyon lira harcamaktan kurtardık. Bu kapılardan elde edilen gelirden de devletimize 443 milyon lira vergi ödedik. Demek ki TOBB ve oda borsa camiası olarak, devletimizin kasasına toplam 1 milyar 300 milyon liradan fazla nakit para aktarmış olduk. Bundan da sadece devlet değil, özel sektörümüz, üyelerimiz de kazandı."

Edirne Valisi Günay Özdemir de Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bulunduğunu belirterek, bu hedeflere ulaşmak için hükümetin önemli yatırımlar yaptığını kaydetti.

Hedeflere ulaşmada ihracat rakamlarının önemli olduğunu bu anlamda üreticinin mallarını hızlı bir şekilde gümrüklerden geçirmesinin de bu hedeflerin önemli başlıkları arasında yer aldığını ifade eden Özdemir, "Gelecek hedefler için altyapıların hazırlanması şart. Hükümetin yaptığı çalışmalar da bu yönde. Özellikle Çanakkale Köprüsü'nden sonra İpsala Sınır Kapısı daha önemli hale gelecek." dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen de Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye Edirne’ye verdiği değerden dolayı teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :