Hamza Yerlikaya Tokyo 2020 sürecinde federasyon başkanlarıyla buluştu

Hamza Yerlikaya Tokyo 2020 sürecinde federasyon başkanlarıyla buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Ankara'da bir araya geldiği federasyon başkanlarıyla 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Ankara'da bir araya geldiği federasyon başkanlarıyla 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın yol haritasını çizdi.

Bakanlık Merkez Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda federasyon başkanlarına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na dair beklentilerini ileten Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, söz konusu sürecin önemini vurguladı. Federasyon başkanlarıyla Tokyo 2020 süresinde yakın işbirliği içerisinde olacaklarını belirten Yerlikaya, Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nde (TOHM) hummalı ve titiz bir çalışmanın yürütüldüğünü kaydederek, "Amatör branşlardaki sporcuların gelişiminde TOHM ve sporcu eğitim merkezlerinin önemi bizler için çok büyük" dedi.

"Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Tokyo 2020 öncesinde önemli bir prova"

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 6-18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın Tokyo 2020 öncesinde önemli bir prova niteliği taşıdığını belirten Yerlikaya, "Genç sporcularımızın kazandığı madalya ve başarılar, Türk sporumuzun geleceğine ışık tutacak. Sizlerden özellikle genç sporcularımızın ve engelli branşlarında mücadele eden sporcularımızın gelişimine titizlikle yaklaşmanızı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonlarında önemli bir deneyime sahip olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, özellikle "marka" organizasyonların Türkiye'ye kazandırılması noktasında federasyonlardan gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini söyledi.

"Cumhurbaşkanımızın işaret ettikleri hedefe ulaşmak için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spora verdiği öneme de değinen Hamza Yerlikaya, bu ilgi ve desteğin Türk sporunun gelişimi adına büyük bir şans ve fırsat olduğu kaydetti. Federasyon başkanlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 günlük eylem planına ilişkin talimatlarını hatırlatan Yerlikaya, "Bu alanda herkes üzerine düşen görevi dikkatli ve titizlikle yerine getirmeli. Türkiye'nin yol haritası için hepimizin büyük bir özveri ile çalışması gerekiyor. Sadece 100 günlük eylem planı değil, sonrasında konulacak plan ve hedeflerle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettikleri hedef ve vizyona ulaşmak için elimizi ve yüreğimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Türk sporunu zirveye taşıyacak olan bu inanç ve kararlılıktır" şeklinde konuştu.

Bu vizyon çerçevesinde federasyonların dijital dünyaya entegre olması gerektiğini de ifade eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, federasyonların işlemlerinin "E Devlet" sistemi içerisinde daha aktif şekilde yer almasını istedi.

"Antrenörlerin denetimi arttırılmalı"

Bakan Yardımcısı Yerlikaya, sporcuların fiziksel ve mental gelişimi adına büyük bir sorumluluğa sahip olan antrenörlerin, temel yükümlüklerini yerine getirmesi adına federasyonların denetiminin arttırılmasını istedi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da yer adlığı toplantıda federasyon başkanlarının görüş ve talepleriyle yakından ilgilenen Yerlikaya, bundan sonraki süreçte başkanlarla sık sık bir araya geleceklerinin altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı