Hamsi tavan yaptı: 20 TL

Hamsi tavan yaptı: 20 TL

Karadeniz’de avlanmaya çıkan balıkçılar istenilen seviyede hamsi tutamayınca fiyatlar 20 liraya kadar yükseldi.

Bu dönemlerde hamsinin fazla denizden çıkmadığını belirten balıkçılar, “Bu aylarda hamsi balığı yok denecek kadar az çıkıyor. İster istemez bu durum da fiyatlarına yansıyor. Bugünlerde tezgahlarda balık azalır. Buna bağlı olarak fiyatlarda artma oldu” dediler.

Hamsiyi pahalı aldıkları için kurtarılan fiyattan sattıklarını belirten Fatsalı balıkçılardan Uğur Aygün, “Hamsiyi 20 TL’ye satıyoruz. Vatandaşlar fiyatını pahallı bulsa da yine en çok sattığımız balıkların başında hamsi geliyor. Tezgahlarımızda bulmak çok zor ama yinede bulunduruyoruz. Hamsi Karadeniz’in simge balığıdır ve o yüzden çok tercih edilir. Havaların soğuması ile denizden hamsi daha çok çıkacaktır. O zaman fiyatları buna bağlı olarak düşer” dedi.

“Balık fiyatlarının standardı yok”

Balıkçı Ferhat Dönek ise fiyatların havaların soğuması nedeniyle arttığını söyledi. Balıkta fiyat standardının olmadığını ifade eden Dönek, “Bu günlerde hava şartları sebebi ile balık az ve bu durum fiyat artışlarına sebep oldu. Balıkta standart bir fiyat yok. Balık çok olunca fiyat düşüyor, az olunca artıyor. İlerleyen günlerde havalar iyi gider ve balık bol olursa fiyatlar düşer. Bugün tezgahta hamsi 20, mezgit 15, sargan 12, barbun 15, çinekop 20, levrek ve çupra 25, somon 17, kefal 8 ve palamudun tanesi ise 4 TL’den satılıyor” diye konuştu.