Hamilton Bahreyn'de De Birinci

Hamilton Bahreyn'de De Birinci

Formula 1 sezonunun 4. yarışı Bahreyn Grand Prix'sini, Mercedes takımından Hamilton kazandı

ANKARA (AA) - Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 4. yarışı Bahreyn Grand Prix'sini kazanan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, sezonun 3. galibiyetini aldı.

Yılın 4. mücadelesi, Bahreyn'in Kuzey Valiliği'ndeki Sakhir Çölü'nde bulunan 5 bin 412 metre uzunluğundaki Bahreyn Uluslararası Pisti'nde 57 tur üzerinden yapıldı. Altıncı cepteki Williams-Mercedes pilotu Felipe Massa, aracındaki elektrik arızası yüzünden ısınma turlarında yerinden kalkamayınca yarışa pit yolundan başlamak zorunda kaldı.

İlk iki sıradan kalkan Mercedes'ten Lewis Hamilton ve Ferrari'den Sebastian Vettel'in yerlerinde değişiklik olmazken, yarışa 4. sıradan başlayan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, 2. virajda Mercedes'ten Nico Rosberg'i geçerek 3. sıraya yükseldi. Rosberg, 4. turda Raikkonen'i, 9. turda da Vettel'i geride bıraktı ve 2'nciliğe çıktı.

İlk 3 sıradaki Hamilton, Rosberg ve Vettel, "pit stop"larını 16. turda tamamladı ancak 4. sıradaki Raikkonen, pistte biraz daha fazla kaldı ve pitte de rakiplerinin aksine orta sertlikteki lastikleri tercih etti.

Vettel ve Hamilton, 33. turda 2. kez pite girerek orta sertlikteki lastiklere geçti. Bir tur sonra pitte otomobiline sert lastikler takılan Rosberg, 35. turun başında Vettel'e geçildi. 35. turun son virajında dışa taşan Vettel, hem Rosberg'e geçilip 3. sıraya düştü hem de aracının ön kanadı hasar gördü. Pite giderek ön kanadını değiştiren Alman pilot, Williams-Mercedes'ten Valtteri Bottas'ın arkasında 5. olarak piste döndü.

Rakiplerinden sonra "pit stop" yapan Raikkonen'in aracına, sona sakladığı yumuşak lastikler takıldı. Vettel'in ekstra "pit stop"u sayesinde 3. sırada yarışa dönen Raikkonen, ilk 2 sıradaki Mercedes'lerin 20 saniye gerisine düşmesine rağmen lastik avantajıyla farkı hızla eritti.

Rosberg ile arasındaki farkı bir saniyeye indiren Raikkonen, Alman rakibinin 55. turun son virajında hata yapmasıyla 2. sıraya yerleşti.

Hamilton, son turda frenlerinin aşırı ısınmasına karşın 1:35:05.809'luk derecesiyle damalı bayrağı ilk sırada geçti ve sezonun 3'üncü, kariyerinin 36'ncı birinciliğini elde etti. Büyük Britanyalı sürücünün 3,3 saniye arkasında finişe gelen Raikkonen 2'nci, takım arkadaşının 6 saniye arkasındaki Rosberg ise 3'üncü oldu.

Denemelerine rağmen Bottas'ı geçemeyen Vettel de yarışı 5. sırada bitirdi.

Pilotlar klasmanı lideri Hamilton, yarış sonunda puanını 93'e çıkardı. Hamilton'ı, 66 puanı bulunan Rosberg ve 65 puanlı Vettel takip etti.

Sezonun 5. yarışı İspanya Grand Prix'si 10 Mayıs'ta yapılacak.

 

- İlk 10 sıra

 

Bahreyn Grand Prix'sini ilk 10'da bitiren pilotlar şöyle:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Kimi Raikkonen (Ferrari)

3. Nico Rosberg (Mercedes)

4. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)

5. Sebastian Vettel (Ferrari)

6. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)

7. Romain Grosjean (Lotus-Mercedes)

8. Sergio Perez (Force India-Mercedes)

9. Daniil Kvyat (Red Bull-Renault)

10. Felipe Massa (Williams-Mercedes)

 

- Pilotlar ve takımlar klasmanı

 

Formula 1'de Bahreyn Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı:

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) - 93 puan

2. Nico Rosberg (Almanya) - 66

3. Sebastian Vettel (Almanya) - 65

4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) - 42

5. Felipe Massa (Brezilya) - 31

 

Takımlar klasmanı:

1. Mercedes - 159

2. Ferrari - 107

3. Williams - 61

4. Red Bull - 23

5. Sauber - 19

Kaynak:Haber Kaynağı