Hamile yogası doğum eylemini kolaylaştırıyor

Hamile yogası doğum eylemini kolaylaştırıyor

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi'nde, 'Gebelikte Yoga' semineri düzenlendi.Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Medicana Sivas Hastanesi Konferans...

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi'nde, 'Gebelikte Yoga' semineri düzenlendi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Medicana Sivas Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Çağlar Yıldız, yoga eğitmeni Nilay Yanalak Karasu ve anne adayları katıldı.

Yıldız, dünya genelinde yapılan araştırmalara göre gebelik süresince yapılması gereken aktiviteler hakkında bilgi verdi.

Gebelikte güvenli olarak yapılacak aktiviteler arasında yoga, yürüyüş, yüzme, düşük dereceli aerobik, pilates, koşu raket sporlarının yer aldığını belirten Yıldız, "Yapılmamasını istediğimiz fiziksel aktiviteler ise birebir yapılan yarışmacı sporlar, düşme riskinin yüksek olduğu aktiviteleri sıralayabiliriz. Gebelikte yoga ve egzersiz çok faydalı, bel ve sırt ağrılarını azalmasında, uyku problemlerinin azalmasında, gebelikteki duruş ve vücut şekil bozukluklarının azalmasında, normal doğumu kolaylaştırmasında, annenin kendine güven kazanmasında yoganın oldukça önemi var." ifadelerini kullandı.

Gebelikte yoganın çok faydalı olduğunu vurgulayan Yıldız, "Ancak her gebenin yogaya başlamadan önce doktoruna danışması gerekir. Çünkü gebeliğinizde özel riskli bir durum olabilir, o zaman doktorunuzun yönlendirmesi önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yoga eğitmeni Nilay Yanalak Karasu ise gebelikte yoganın anne üzerinde faydalarına değinerek yoganın fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü sağladığını ve çeşitli nefes alma-verme teknikleri ile uygulandığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :