Hamile eşini kazada kaybeden Romanyalının hukuk mücadelesi

Hamile eşini kazada kaybeden Romanyalının hukuk mücadelesi

Antalya'da 6 aylık hamile eşini bir otomobilin arkadan çarpması sonucu kaybeden Romanyalı Antimiu, geride kalan 2 yaşındaki oğluna hem annelik hem de babalık yapmaya çalışırken, bir yandan da kazadan sonra olay yerinden kaçan sürücünün ceza alması için hu

ANTALYA (AA) - LEVENT KİŞİ - Antalya'da yaşayan Romanyalı Vasile Florian Antimiu, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 6 aylık hamile eşinin ölümüne neden olan sürücünün ceza alması için hukuk mücadelesi veriyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Serik ilçesinde 11 Ocak'ta bir arkadaşıyla yeni açılan Belek yolunun kenarında yürüyen Necmiye Antimiu'ya arkalarından gelen Mustafa Kemal K'nın kullandığı otomobil çarptı. Sürücü durmayarak olay yerinden hızla uzaklaşırken, 6 aylık hamile olan 36 yaşındaki Antimiu yaşamını yitirdi.

Kazadan sonra tutuklanan zanlı hakkında "taksirle ölüme sebebiyet" vermekten Serik 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkemenin başvurusu üzerine Adli Tıp Kurumu Ankara Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığınca hazırlanan raporda Antimiu'nun da sürücü kadar "eşdeğer kusurlu" olduğu belirtildi.

Raporda sürücünün, "Yönetimindeki otomobil ile seyir halindeyken yola gereken dikkati vermediği, yerleşim yeri içinde aydınlatmanın yetersiz olduğu mahalde aracının hızını far ışığı altındaki görüşüne göre ayarlamadığı, bu halde yayaya tehlikeli bir şekilde arkadan yaklaşarak önlemsizce çarptığı olayda dikkatsiz, tedbirsiz ve kurallara aykırı hareketleri nedeniyle eşdeğer kusurlu" olduğu kaydedildi.

Aynı raporda yaya Antimiu'nun ise "Gece vakti aydınlatmanın yetersiz olduğu yerleşim yerindeki mahalde yolun sağında kaplama içinde yürüyerek risk aldığı, kendi can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde gelen araçlara sırtı dönük vaziyette, arkasından gelen vasıtaları kontrol etmeden ve bu araçlardan korunma tedbiri almadan yol kenarında yürüdüğü için dikkatsiz, tedbirsiz ve kurallara aykırı hareketleri" nedeniyle eşdeğer kusurlu olduğu ifade edildi.

Yaklaşık 1 hafta tutuklu kalan Mustafa Kemal K, avukatının Serik Sulh Ceza Hakimliğine yaptığı itiraz üzerine "delillerin toplanmış olması ve şüphelinin karartma ihtimali olan bir delilin bulunmaması" gerekçesiyle tahliye edildi.

- "Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim"

Hayatını kaybeden kadının eşi Vasile Florian Antimiu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazadan iki gün sonra polise teslim olan Mustafa Kemal K'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz ettiklerini belirtti.

Sürücüye alkol muayenesi yapılmadığını iddia eden Antimiu, "Eşimin ölümüne neden olan sürücü kazanın üzerinden 10 aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala tutuklanmadı." dedi.

Hamile eşine çarpan kişinin kaçmasının ve Adli Tıp tarafından yarı yarıya kusur verilmesinin kendisini derinden etkilediğini dile getiren Antimiu, "Bugüne kadar 4 duruşma oldu, herhangi bir sonuç alamadık. Son olarak duruşma 22 Kasım'a ertelendi. Yarı yarıya kusur verilmesine itiraz ettik. Bu adam benim evladımı (karnındaki bebek) ve eşimi öldürdü, bir ceza almadı. Eşimin ve bebeğimin ölümüne neden olan sürücünün neden tutuklanmadığını anlayamıyorum. Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. O kişinin tutuklanarak hak ettiği cezayı almasını istiyorum." diye konuştu.

- 2 yaşına giren Rüzgar "anne" demeye başladı

Geride kalan 2 yaşındaki Rüzgar isimli oğluna hem annelik hem de babalık yapmaya çalıştığını anlatan Antimiu, bu nedenle çalışamadığı için zor günler geçirdiğini ve bütün birikimini harcamak zorunda kaldığını kaydetti.

Antimiu, "Kaza olduğunda 1 yaşında olan oğlum şimdi 'anne' demeye başladı. 'Anne' dediğinde çok kötü oluyoruz. Bu anlatılamaz bir duygu. Allah kimsenin başına vermesin." ifadelerini kullandı.

Eşine çarpan kişinin duruşmalara gelmediğini ifade eden Antimiu, sürücünün bugüne kadar kendilerini arayarak özür bile dilemediğini ve durumlarını sormadığını belirtti.

- Güvenlik kamerası kazayı kaydetti

Bu arada, Necmiye Antimiu'nun yaşamını yitirdiği kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, arkadan hızla gelen otomobilin Antimiu'ya çarptığı ve çarpmanın etkisiyle savrulan kadının yol kenarına düştüğü yer alıyor.

Sürücünün ise biraz yavaşladıktan sonra durmayarak yoluna devam ettiği görülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :