Hamas'tan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün çağrısına olumlu cevap

Hamas'tan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün çağrısına olumlu cevap

Hamas, FKÖ'nün yurtdışında toplantı yapma çağrısına olumlu cevap verdi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Ulusal Meclisi'nin Filistin toprakları dışında toplantı yapma çağrısına olumlu cevap verdi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri düzenlediği basın toplantısında, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı gruplardan gelen Filistin dışında toplantı yapma davetini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. 

Zuhri, ''Bütün Filistinli grupları tek başına karar almadan ulusal uzlaşıya saygılı olmaya ve direnişi destekleyen bir tutum etrafında birlik olmaya davet ediyoruz'' dedi.

FKÖ'ye bağlı Filistin Halk Kurtuuş Cephesi ve Filistin Demokratik Birlik Cephesi dün Ramallah'ta yaptıkları toplantı sonrası Hamas ve İslami Cihad örgütleri dahil bütün Filistinli gruplara Filistin dışında toplanma çağrısında bulunmuştu. FKÖ'ye bağlı bir konsey ise 2015 sonundan önce Batı Şeria'nın başkenti Ramallah'ta olağanüstü bir toplantı hazırlığı yapıyor.

FKÖ yürütme kurulu daha önce Eylül ayında bir olağanüstü toplantı yapma çağrısında bulunmuş fakat başta Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi olmak üzere Filistinli direniş grupları buna karşı çıkınca toplantı iptal edilmişti.

Toplantının yapılmasına karşı çıkan gruplar, toplantının Fetih lideri Mahmud Abbas'a muhalif bazı üyelerin Ulusal Meclis'ten uzaklaştırılması amacıyla düzenlenmek istendiğini öne sürüyordu.

Filistin Ulusal Meclisi, FKÖ'nün Parlamentosu olarak nitelendiriliyor, 1948 yılında kurulan meclis, Hamas ve İslami Cihad dışındaki birçok Filistinli direniş grubuna bağlı 740 üyeden oluşuyor.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı