Hamas'tan Filistin Başbakanı Hamdallah'a tepki

Hamas'tan Filistin Başbakanı Hamdallah'a tepki

Hamas, Filistin Başbakanı Hamdallah'ın "hükümetin Gazze'de etkinleşmediği" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi

GAZZE (AA) - Hamas, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın "hükümetin Gazze Şeridi'nde tam olarak etkinleşmediği" yönündeki ifadelerinin yalan ve dezenformasyon olduğunu öne sürdü.

Hamas Hareketi Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Hamdallah'ın açıklamalarında, yalan ve dezenformasyon, Gazze'deki krizlerin büyümesinde oynadığı rolü örtbas etme ve halkın acılarından haz alma olduğunu" iddia etti.

Başbakan'ın açıklamalarını "sorumsuz" olarak nitelendiren Berhum, "bunun Hamas Hareketinin hükümetin feshedilerek yerine tüm ülkeye hizmet edecek ve birliğin kurulmasına katkı sağlayacak ulusal kurtuluş hükümeti kurulması" yönünde yaptığı çağrının ne kadar yerinde olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

Hamdallah'ın, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından Başbakanlıktan yapılan açıklamada, 2018 bütçesinin 5,8 milyar dolar olarak belirlendiği duyurulmuştu. Açıklamada, hükümetin Gazze'de henüz göreve başlamasa da hazırlanan üniter bütçede Gazze'deki memurlar, sağlık ve eğitim sektörleri için aylık 100 milyon dolar tahsis edildiği belirtilmişti.

Başbakan Hamdallah ise bütçeyle ilgili açıklamasında, Hamas'ı Gazze'nin tüm gelirlerine el koymakla suçlamış ve hükümetin, sınır kapıları üzerinde her alanda kontrolü sağlaması, yargı erkinin Gazze'de görevi devralması ve eski memurların görevlerine geri dönmesi gerektiğini ifade etmişti.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında geçen yıl 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :