Hamas'ın Gazze'deki İdari Komiteyi feshetmesi

Hamas'ın Gazze'deki İdari Komiteyi feshetmesi

Gazze'de yüzlerce Filistinli, uzlaşının sağlanması yönündeki çabaları ve Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı desteklemek için yürüdü

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde toplanan yüzlerce kişi, Filistin'de uzlaşının sağlanması yönünde gösterilen çabaları ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasını desteklemek amacıyla yürüyüş yaptı.

Fetih Hareketi'nin çağrısı üzerine Gazze'de toplanan yüzlerce kişi, Abbas'ın fotoğraflarının yanı sıra Filistin'in bölünmesine son verilmesi yönünde sloganlar içeren pankartlar taşıdı.

Göstericilerden Muhammed el-Gazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin uzlaşısı ve Devlet Başkanı Abbas'ı desteklemek için bir araya geldiklerini söyledi.

El-Gazi, "İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının kalkması için birlik içinde yaşamalıyız." dedi.

Yaklaşık 10 yıldan beri devam eden çekişmeye son verilmesini ve artık onurlu bir hayat yaşamayı arzuladıklarını dile getiren Gazi, uzlaşının bir an önce uygulanması için Hamas ve Fetih hareketlerine çağrıda bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona erdirilmesi konusunda BM'nin yasal, insani ve ahlaki sorumluluğu olduğunu belirtmişti.

Hamas'tan 17 Eylül'de yapılan açıklamada, Gazze'deki İdari Komitenin feshedildiği duyurulmuş, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'de görevi devralması, genel seçimlere gidilmesi ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olunduğunu kaydedilmişti.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında daha önce uzun süreli görüşmelerin ardından 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak bu hükümet, 2 grup arasında yaşanan birtakım anlaşmazlıklar nedeniyle Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :