Hamas'ın Gazze liderliğindeki değişim

Hamas'ın Gazze liderliğindeki değişim

İsrail Parlamentosu Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Dichter:"Hamas'ın terörist alt yapısını yok etmek için kapasitemizi daha da fazla güçlendirmemiz gerekiyor"

KUDÜS (AA) - İsrail Parlamentosu (Knesset) Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Avi Dichter, Hamas'ın alt yapısının çökertilmesi için İsrail'in kapasitesini daha fazla güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

İsrail Walla haber sitesinin haberine göre, Dichter, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurucularından Yahya Es-Sinvar'ın Hamas'ın Gazze'deki yeni sorumlusu olmasına işaret ederek, "Bugünden itibaren Hamas'ın Gazze'deki lideri, katillerin başı oldu. Hamas'ın terörist alt yapısını yok etmek için kapasitemizi daha da fazla güçlendirmemiz gerekiyor. Güçlenmiş bu kapasitenin kullanımı beklediğimizden daha erken olabilir." dedi.

Walla sitesinden Filistin uzmanı Avi Sakharov ise AA muhabirine, İsraillilerin, Sinvar'ın liderliğini "Hamas'ta aşırıcı kampın zaferi" şeklinde yorumladıklarını ifade ederek, "İsrail, Sinvar'ı Gazze'de İsrail için çalışmakla suçlanan 12 kişinin ölümünden sorumlu kişi olarak tanımlıyor." ifadelerini kullandı.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurucularından Yahya Es-Sinvar'ın, yapılan iç seçimler sonucu Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı ve Gazze Sorumlusu İsmail Heniyye'nin yerine Hamas'ın yeni Gazze sorumlusu olduğu açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :