Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşması

Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşması

Hamas, Gazze'deki eski memurların göreve çağrılmasına tepki gösterdi

GAZZE (AA) - Hamas, Gazze Şeridi'nde yönetimi devralan Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin eski memurları göreve çağırmasının Kahire Anlaşması'na aykırı olduğunu belirtti.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze'deki eski memurların Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti tarafından göreve çağrılması, 5 Mayıs 2011'de sağlanan Kahire Anlaşmasına aykırıdır." denildi.

Gazze'deki eski memurların görevlerine iadesinin ancak "Memur İdare ve Hukuk Komitesi"nin tavsiyesiyle alınacağına dair taraflar arasında bir mutabakatın olduğuna işaret eden Berhum, hükümetin söz konusu kararının Memur İdare ve Hukuk Komitesinin yetki sınırlarını aştığını savundu.

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra uzlaşı hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki eski memurların tümünün görevlerine geri dönmesi gerektiği belirtilmişti.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "Uzlaşı Anlaşması"nı imzalamıştı. Bu kapsamda, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, en geç 1 Aralık 2017'ye kadar Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm görevlerini yerine getirecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :