Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşması

Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşması

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, Gazze'deki eski memurları göreve çağırdı

RAMALLAH (AA) - Gazze Şeridi'nde yönetimi devralan Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, 14 Haziran 2007 öncesindeki eski memurları göreve çağırdı.

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki eski memurların tümünün görevlerine geri dönmesi gerektiği belirtildi.

Eski çalışanların işlerine geri dönmesini sağlayacak mekanizmanın oluşturulması için bazı bakanların görevlendirilebileceğine işaret edilen açıklamada, söz konusu kararın Kahire Anlaşması doğrultusunda uzlaşının bir parçası olduğu ifade edildi.

"Memur İdare ve Hukuk Komitesi"nin Gazze'de göreve gelecek memurların dosyalarını soruşturmakla görevlendirildiği vurgulanan açıklamada, söz konusu komitenin yapacağı çalışmanın hükümetin ulusal uzlaşı için sarf ettiği çabaların tamamlayıcısı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Memur İdare ve Hukuk Komitesi'nin bu yöndeki çalışmasını devam ettirmesi halinde memurlarla ilgili her türlü karışıklığın giderileceğine dikkati çekildi.

Hamas yöneticileri daha önceki açıklamalarında, eski çalışanların görevlerine geri dönmesi durumunda Memur İdare ve Hukuk Komitesi'nin görevinin biteceğini savunmuşlardı.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "Uzlaşı Anlaşması"nı imzalamıştı. Bu kapsamda, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, en geç 1 Aralık 2017'ye kadar Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm görevlerini yerine getirecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :