Hamamözü Geleneksel Karakucak Güreşleri

Hamamözü Geleneksel Karakucak Güreşleri

- Güreşlerde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı


AMASYA (AA) - Hamamözü Kaymakamlığı ve Hamamözü Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Geleneksel Hamit Kaplan, Adil Candemir ve İsmail Topçam Karakucak Güreşleri yapıldı.

Başpehlivanlığı Recep Kara'nın kazandığı güreşlerde Serhat Balcı ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Murat Gençtürk ile Ali Rıza Kaya paylaştı.

Hamamözü Kaymakamı Necmeddin Özen, şehir stadında düzenlenen ve 240 sporcunun katıldığı güreşlerin açılışında yaptığı konuşmada, pehlivanlar diyarı Hamamözü'nün ata sporu güreşe önem verdiğini söyledi.

Geçmişte Hamit Kaplanl, Adil Candemir, İsmail Topçam'ı yetiştirmiş bu toprakların geleceğin Koca Yusuflarını, Hamza Yerlikayalarını, Yaşar Doğularını yetiştireceğini dile getiren Özen, Hamamözü'nü başarı ile temsil eden birçok güreşçinin olduğunu kaydetti.

Sporun her şeyden önce barış ve kardeşlik anlamına geldiğini vurgulayan Özen, "Türk sporcusunun sadece çevikliği ile gücü ve kuvvetiyle rakibini yere sermesi yetmez. Türk sporcusu aynı zamanda bilgisi, görgüsü, kişiliği ve karakteriyle minderde rakipsiz olmalıdır. Bu nedenle bugün burada gerçekleşecek müsabakaların centilmence geçmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş ise adlarına karakucak güreşlerini düzenledikleri ilçelerinin medarı iftiharı Hamit Kaplan, Adil Candemir ve İsmail Topçam'ın sadece şampiyonlukları ile değil, aynı zamanda örnek kişilikleriyle gurur kaynakları olduklarını anlattı.

Güreşleri Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol ile güreşseverler de izledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :