Haluk Levent’i dolandırıcılıkla suçlayan Deniz Akkaya’ya hapis talebi

Haluk Levent’i dolandırıcılıkla suçlayan Deniz Akkaya’ya hapis talebi

Sanatçı Haluk Levent'e Yönelik Sosyal Medya Paylaşımlarıyla Gündeme Gelen Deniz Akkaya Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İddianame Hazırladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma sonucunda, sanatçı Haluk Levent'e sosyal medya üzerinden yöneltilen iddialarla ilgili olarak eski manken Deniz Akkaya hakkında iddianame hazırlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Haluk Levent'in şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucunda, Akkaya'nın Levent'e yönelik mesnetsiz iddialarda bulunduğu ve bu iddiaları lanse ederken düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak suç teşkil eden eylemlerde bulunduğu belirtildi.

İddianamede, Deniz Akkaya'nın sosyal medya hesabından Haluk Levent'e "hırsız", "nitelikli dolandırıcı", ve "depremzedelerin parasını çalıyor" şeklinde paylaşımlar yaparak Levent'i küçük düşürücü ve yanlış tanıtacak nitelikte ifadeler kullandığı vurgulandı. Ayrıca, Levent'in itibarını zedeleyen ve kamuoyunda güvensizlik oluşturan paylaşımların yapıldığı belirtildi.

Uzlaşma sağlanamadığı belirtilen iddianamede, Deniz Akkaya'nın farklı zamanlarda Haluk Levent hakkında doğruluğu ispatlanmamış iddialarla onur, şeref ve saygınlığını rencide edici paylaşımlar yaptığı ifade edildi. Akkaya'nın ifadesinde, AHBAP Derneği'ne yapılan bağışlarla ilgili ciddi iddialar olduğunu ve amacının halkı bilgilendirmek olduğunu belirttiği aktarıldı.

İddianamede Deniz Akkaya'nın "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret" suçundan 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. Akkaya'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacağı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.