Haluk Levent, Siirt'te konser verdi

Haluk Levent, Siirt'te konser verdi

Sanatçı Haluk Levent, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt'te konser verdi. Siirt Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, 38. Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri...

Sanatçı Haluk Levent, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt'te konser verdi. 

Siirt Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, 38. Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Haluk Levent, Atatürk Stadyumu'nda seslendirdiği şarkılarla hayranlarını coşturdu. 

Konserde Levent, insanın ana dilinde şarkı söylemenin, insanı özgürleştirdiğini söyledi. Yaptığı esprilerle izleyicileri güldüren Levent, Suriye'de ve Gazze'de öldürülen çocuklar için de "Filistin" adlı şarkıyı Arapça seslendirdi.

Levent, "Ben şarkıyı annemin diliyle söylüyorum. Annemin Türkçe dışındaki diliyle söylüyorum. Demek ki insanlar annelerinin diliyle konuştuğu zaman özgürleşiyorlar" dedi.

Pamuklu şeker satan çocuğu melodiyle sahneye davet eden Levent, bütün şekerlerini satın alarak hayranlarına dağıttı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Levent'in söylediği şarkılara, zaman zaman izleyenlerin de eşlik ettiği gözlendi.

Konserin sonunda sahneye çıkan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Levent'i tebrik ederek, Botan Çayı'nda bir klip hazırlaması için söz istedi. Vali Aydın, Haluk Levent'in Siirt ve Türkiye'nin gururu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sesiyle, yüzüyle ve yorumuyla çok güzel bir şekilde, sanatçımız Haluk Levent'i müthiş bir şekilde dinledik. Konsere katılan gençleri görünce demek ki doğru bir tercih yapmışız. Haluk Levent sanatçı kardeşimiz çok önemli bizim için. Geçtiğimiz ocak ayında fuar vardı orada tanıştık görüştük, gerçekten de çok memnun kaldık. Gençlere çok daha güzel etkinlikler sunacağız. Ben Haluk Levent'ten bir söz almak istiyorum. Haluk Levent Botan Vadisi'nden bir klip çekmesini istiyoruz."

Vali Aydın, Levent'te üzerinde "Haluk Levent Siirt Hatırası" yazılı el yapımı tiftik battaniye hediye etti.

Konsere, AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkız Beştaş Epözdemir de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı