Halter: Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Halter: Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Ferdi Hardal, silkme ve toplamda 2 bronz, Emrah Çalışkan, koparmada 1 bronz madalyanın sahibi oldu

ANKARA (AA) - Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'ının ilk gününde Ferdi Erdal, Avrupa üçüncüsü olurken, Emrah Çalışkan da koparmada bronz madalya kazandı. 

Kıbrıs Rum kesiminin başkenti Limasol kentinde bugün başlayan Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda 56 kiloda podyuma çıkan Ferdi Hardal, iki bronz madalya kazanarak Avrupa 3. sü oldu.

Genç erkekler kategorisinde yarışan Ferdi Hardal, koparmada ilk hakkında 97 kiloda başarılı oldu. Ferdi Hardal, ikinci ve 3. haklarında girdiği 101 kilo da başarılı olamayınca koparmayı 4. sırada tamamladı.

Ferdi Hardal, silkmede ise ilk hakkında 117 kiloyu başarıyla kaldırdı. Ferdi Hardal, silkmedeki ikinci hakkında 121 kiloyu denedi ancak başarılı olamadı. Silkmedeki son hakkında ise 121 kiloyu başarıyla kaldıran Ferdi Hardal, bronz madalyanın sahibi oldu.

Ferdi Hardal, toplamda da 218 kiloya ulaşarak ikinci bronz madalyasını kazandı. 

Genç erkekler 56 kiloda podyuma çıkan Emrah Çalışkan ise koparmada bronz madalyanın sahibi oldu.

Emrah Çalışkan koparmadaki ilk hakkında 97 kilo, ikinci hakkında ise 101 kiloyu kaldırmayı başardı. Son hakkında 103 kiloyu kaldıramayan Çalışkan, koparmadaki 101 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya aldı.

Emrah Çalışkan, silkmede ise 116 kiloluk kaldırışıyla dördüncü, toplamda da 217 kilo Avrupa dördüncüsü oldu.

Şampiyonasının ilk gününde genç bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan Gamze Karakol ve Fatma Korkmaz ise dereceye giremedi.

Gamze Karakol, 48 kiloda koparmada 63 kilo, silkmede ise 85 kiloda ve toplamda da 148 kiloyla şampiyonayı 5. sırada tamamladı.

48 kiloda yarışan Fatma Korkmaz ise koparmada 60 kiloyla yedinci, silkmede 80 kiloyla altıncı ve toplamda ulaştığı 140 kiloyla ise 7. sırada yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı