Halter: 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası

Halter: 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası

Milli sporcu Gökhan Özenoğlu, 69 kiloda silkmede gümüş, toplamda ise bronz madalyanın sahibi oldu

ANKARA (AA) - 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda 69 kiloda mücadele eden milli sporcu Gökhan Özenoğlu, silkmede gümüş, toplamda ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Kıbrıs Rum kesiminde devam eden şampiyonada podyuma çıkan Özenoğlu, koparmayı 126 kilo ile 5'inci sırada tamamladı. Silkmede 162 kilo kaldırarak 2'nci sırayı alan milli halterci, toplamda ulaştığı 288 kilo ile Avrupa üçüncülüğünü elde etti. 

Bu kategoride Alman halterci Simon Brandhuber, 297 kiloluk derecesiyle gümüş, İspanyol sporcu Victor Castro da 298 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazandı. 

69 kiloda yarışan bir diğer Türk sporcu Hikmet Özdemir ise koparmada 121, silkmede 133 kilo kaldırarak 5'inci oldu. Özdemir, toplamda ulaştığı 254 kilo ile genel klasmanda da 5'inci sıraya yerleşti.

 

- Mehtap Kurnaz'dan silkmede bronz madalya 

Bayanlar 63 kiloda podyuma çıkan Mehtap Kurnaz, silkmede bronz madalya kazandı. 

Koparmayı 88 kilo ile 5'inci sırada tamamlayan Kurnaz, silkmede 108 kiloluk denemesinde başarılı oldu ve kürsünün 3'üncü sırasına çıktı. Kurnaz, toplamda da 196 kiloya ulaşarak, Ukraynalı sporcunun 1 kilo gerisinde şampiyonayı 4'üncü sırada bitirdi.

Şampiyonada Türkiye'yi temsil eden diğer milli sporculardan Yasemin Keskin ve Sadrettin Gedik 5'inci, Damla Aydın, Şevket Kardeş ve Sümeyye Kentli 6'ncı, Emre Malakçı ve Abdulmuttalip Dökmetaş da 7'nci sırayı aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı