"Halkın parası halka hizmette kullanılacak"

"Halkın parası halka hizmette kullanılacak"

VASKİ Genel Müdürü Tekataş:- "Göreve geldiğimizde kurumun 325 milyon lira borcu vardı. Biz bu borcun 45 milyon lirasını ödedik. Bir yandan borç öderken, diğer yandan da hizmet üretmeye devam ediyoruz"- "Bizler geçmişin telafisi için çalışıyoruz. Halkın pa

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, geçmişte yatırımların yanlış yerlere kaydırılması nedeniyle halkın kaynaklarının boşa harcandığını, şimdi bunu telafi etmek için çalıştıklarını bildirdi.

Bu yıl kentte yapılacak yatırımlarla ilgili yazılı açıklama yapan Tekataş, 2018'in VASKİ açısından bir yatırım ve hizmet yılı olacağını kaydetti.

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmeden önce kaynakların doğru yerlere harcanmadığını, bu nedenle sıkıntıların yaşandığını aktaran Tekataş, yatırımların gelişigüzel ve programsız bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

- "Geçmişin telafisi için çalışıyoruz"

Tekataş, yaptıkları araştırmalarda VASKİ yatırımlarının gereksiz yerlere kaydırıldığını, halkın parasının boşa harcandığını tespit ettiklerini bildirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bazı mahallelerde depolar yanlış yerlere yapılmış. Bu nedenle kurumumuz ciddi zarara uğratılmış. Bizler geçmişin telafisi için çalışıyoruz. Halkın parası yine halkın hizmetlerine harcanacak. Bizim görevimiz bu makamlarda tek kuruşu bile israf etmeden hizmete harcamaktır. 2018'de projelerimize 118 milyon liralık kaynak ayırdık. Kamuoyuna duyurduğumuz gibi en büyük projemiz yeni bir arıtma tesisinin kurulmasıdır. Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'nun yoğun çabaları ile Van artık güzel bir arıtma tesisine kavuşacak. Van Gölü artık kirlenmeyecek. Göreve geldiğimizde kurumun 325 milyon lira borcu vardı. Biz bu borcun 45 milyon lirasını ödedik. Bir yandan borç öderken, diğer yandan da hizmet üretmeye devam ediyoruz."

Bu yıl su depolarının tamamını seramikle kaplayarak halkın daha sağlıklı su içmesini sağlayacaklarını aktaran Tekataş, daha önce yapılan depoların betonla kaplandığı için sağlıksız olduğuna dikkati çekti.

Halkın parasının öncelikli hizmetlere yönlendirilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Tekataş, "Hizmete susamış Van için yepyeni projeleri devreye alacağız. Van'ı güvenli bir liman haline getirmek istiyoruz. Yatırımlarla Van güzelleştikçe, daha da cazip hale gelecek ve ekonomisi de gelişecektir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :