Halkapınar'da gebe düve dağıtım programı düzenlendi

Halkapınar'da gebe düve dağıtım programı düzenlendi

İlçedeki 48 aileye 4'er baş 192 gebe düve dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleşti

KONYA (AA) - Halkapınar Sınırlı Sorumlu Sulama Kooperatifi üyelerinden 48 aileye, 4'er baş 192 gebe düve düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında Halkapınar Sınırlı Sorumlu (SS) Sulama Kooperatif üyesi 48 aileye, 4'er baş, 192 gebe düve dağıtımı gerçekleşti.

Halkapınar soğuk hava deposu alanında düzenlenen törende ilk kurayı Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey çekti.

Törende konuşan Kocabey, Kırsal alanda ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelere en uygun organizasyonlarla, gelir seviyesini yükseltmenin amaçlandığını söyleyen Kocabey, ''Bu kapsamda 48 aileye 4'er baş olmak üzere 192 baş gebe güve dağıttık. Bu ailelerimizin, gelir seviyelerini yükseltmek, üretime katılmalarını ve üretimde devamlılık sağlamalarını istiyoruz'' dedi.

Düzenlenen gebe düve dağıtım törenine Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Belediye Başkanı Fahri Vardar, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Halil İbrahim Keleş. İlçe Tarım Müdürü Adem Doğan, SYDV Müdiresi Asiye Bakkal Halkapınar SS. Sulama Kooperatif üyeleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı