"Halk Yazdı Kalem Çizdi" sergisi açıldı

"Halk Yazdı Kalem Çizdi" sergisi açıldı

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin çizgilerle yorumlandığı sergide, karikatürist Yusuf Kot, Demirhan Kadıoğlu ve illüstratör Necmettin Asma'nın yanı sıra Emre Bilgiç, Esra Gözde ve İlyas Şimşek'in eserleri yer alıyor

İSTANBUL (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen "Halk Yazdı Kalem Çizdi" başlıklı karikatür ve illüstrasyon sergisi açıldı.

Sultanahmet Hacı Beşir Ağa Medresesi'nde izlenime sunulan sergide, ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri jüri üyesi ve karikatürist Yusuf Kot, karikatürist Demirhan Kadıoğlu ve illüstratör Necmettin Asma'nın yanı sıra Emre Bilgiç, Esra Gözde ve İlyas Şimşek'in eserleri yer alıyor.

- "Darbeyi sanatla anlatmak istedik"

Serginin açılışında konuşma yapan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Serap Dönmez, terör örgütü FETÖ'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimini yeni nesillere sanat aracılığıyla anlatmak istediklerini söyledi.

Dönmez, birçok konuyu sanat vasıtasıyla ele almanın olaylara farklı bir anlam kattığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hem kulağa hem göze hitap ettiği için sanatın ayrı bir değeri var. Biz komisyon olarak böyle önemli günlerde sanatla çocuklarımızı nasıl buluşturabiliriz diye kafa yorarak programlarımızı hazırlıyoruz. Daha önce de bir Suriyeli ve bir Türk öğrenci burada birlikte bir sergi yapmışlardı. Onların sanat anlamındaki başarıları bizi heyecanlandırdı. Onların sanatla kardeşlik kurmaları görmeye değerdi. Bu tür sergilerimiz devam edecek. Sanat, yüce sanatkarı anlamamız için o kadar güzel tüyolar veriyor ki insana, bazı insanlar olaya çok farklı bir şekilde bakıyorlar çok farklı bir şekilde yansıtabiliyorlar."

- "Bu sergi mücadelenin gelecek nesillere aktarılmasıdır"

Eski ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Korkut da 15 Temmuz şehitlerini rahmetle yad ederek, "Bu sergi, aslında o gece ülkemizin geleceği için canlarını feda eden şehitlerimizin mücadelesini tamamlayan bir süreçtir diye düşünüyorum. Bu mücadelenin gelecek nesillere aktarılmasıdır. Bu çalışma okullarda dolaşmalı ve 15 Temmuz direnişini iradesini geleceğini muhafaza etme çabası anlamında bir albüme de dönüştürülmeli." diye konuştu.

Sergide eserleri yer alan karikatürist Demirhan Kadıoğlu ise 15 Temmuz darbe girişimini anlamak ve anlatmak için daha önce Türkiye'de yapılan darbelerin iyi bilinmesinin gerektiğine vurgu yaparak, "İnşallah demokrasi bilincimizi gelecek kuşaklara anlatacağız." ifadesini kullandı.

Etkinlik kapsamında ayrıca öğrenci Muhammed Said Kadıoğlu, Dursun Ali Erzincanlı'nın 15 Temmuz için kaleme aldığı "30 kuş" isimli şiirini okudu.

15 Temmuz darbe girişiminin çizgilerle yorumlandığı sergide, 6 sanatçının 24 eseri yer alıyor.

Sergi, ay sonuna kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :