"Halk Sağlığı Ödülü" için başvuru süreci başladı

"Halk Sağlığı Ödülü" için başvuru süreci başladı

Halk sağlığı konularında çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla THSD tarafından hayata geçirilen ödüller için başvurular, 28 Kasım'da sona erecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Halk Sağlığı Derneği (THSD) tarafından bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek "Halk Sağlığı Ödülü" için başvuru süreci başladı. 

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, halk sağlığı konularında çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşlarını desteklemek ve teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 15 dalda ödül verilecek. 

İlki "Genel Sağlık", "Çevre", "Düşünsel Gelişim ve Eğitim", "Sanatsal Etkinlikler", "Sağlık için Spor", "Sağlıklı Yapılar ve Şehircilik", "İş Sağlığı ve Güvenliği", "Gıda ve Beslenme", "Anne ve Çocuk Sağlığı", "Kadın Sağlığı", "Yaşlı Sağlığı", "Engelli Sağlığı", "Hayvan Dostlarımız" ve "Özel Ödül" dallarında gerçekleştirilen ödüle, bu yıl "Ağız Sağlığı" dalı da eklendi. 

Aralık ayının ilk haftasında projeleri değerlendirecek kişi, kurum ve kuruluşlardan oluşan jüri üye listesi şöyle:

"Ağız Çene Cerrahisi Prof. Dr. Sinan Soley, Türkiye Halk Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Rezan Cezan, KASEV Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Oraler, Nesin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Cihangiroğlu, Müzisyen Ekrem Ataer, Embarq Türkiye Direktörü Arzu Tekir, İSAG Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, Şişli Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Bölümü Müdürü Vet. Gönül Koç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Bölüm Başkanı Ümit Güney, Naili Moran Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Candan."

"Halk Sağlığı Ödülü" için başvurular 28 Kasım'da sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı